Malmö FF AIK 7/8-16

Speltips, Malmö FF – AIK 7/8: Väldigt viktigt toppmöte

Malmö FF och AIK gör upp i ett hett toppmöte i Skåne tidigt på söndagen. Gästerna har inte råd att förlora om de vill hänga med i toppstriden, medan hemmalaget gärna förlänger sin tre månader långa förlustfria svit.

Söndagens tidiga allsvenska möte tar plats nere i Malmö, där hemmalaget tar sig an AIK. Det vankas en väldigt viktig match i toppstriden av Allsvenskan, där gästande AIK har chansen att på allvar blanda sig i guldstriden. En förlust skulle å andra sidan innebära att 08-laget plötsligt halkar efter rejält – hela åtta poäng bakom MFF.

Därtill är det nu dags för Rikard Norling att återvända till sina gamla hemtrakter. AIK-tränaren hade ett par framgångsrika säsonger i Malmö FF, där han dessutom blev väldigt omtyckt bland spelare och supportrar. Det är också en tid som satt djupa spår i honom, enligt egen utsago. Det adderar onekligen en krydda till en redan het match.

Malmö FF har sett lite stabbigare ut efter EM-uppehållet, men skåningarna har faktiskt inte förlorat en tävlingsmatch sedan den åttonde maj borta mot Helsingborgs IF. Det är alltså snart tre månader sedan Malmö FF förlorade, ett facit som säger väldigt mycket om deras stabilitet.

AIK är någonting på spåren

Om Malmö FF sett lite trubbigare ut efter EM-uppehållet är verkligheten en helt annan i AIK. Efter att Rikard Norling tog över efter Andreas Alm har laget fått en helt annan energi och nu känns det plötsligt som att AIK kommer att höra till toppstriden i höst. Å andra sidan har nyckelspelaren Carlos Strandberg lämnat klubben, men det finns andra kvalitativa spelare.

Om vi bortser från debaclet i EL-kvalet mot Panathinaikos har de senaste veckorna varit bra för AIK:s del. Laget har inte förlorat sedan EM-uppehållet och har dessutom två raka övertygande segrar. Trepoängarna har visserligen kommit mot två bottenlag, men det känns som att bitarna så sakteliga börjar falla på plats. AIK har en stark och bred trupp, men har haft väldigt svårt att få ut sin fulla potential.

Mötena mellan Malmö FF och AIK har en tydlig historia av att bli väldigt heta och jämna. Det är två storklubbar som gör upp, något som märks både på plan, läktarna och i media. Det färgar mötena och gör ofta matcherna till intressanta historier. AIK har till exempel två raka kryss nere i Malmö. Sju raka möten mellan lagen har slutat med antingen kryss eller uddamålsseger för ena laget. Jämnt är ordet.

Med det här i åtanke tror vi att AIK kommer att streta emot bra nere i Malmö. Att hemmalaget skulle förlora känns aningen avlägset, men vi är inte främmande för tanken att gästerna kniper en poäng. Därför spelar vi oavgjort (pengarna tillbaka vid MFF-seger) till 1,72 gånger pengarna hos Redbet.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (hemmalaget inget spel)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:00, söndag 7/8
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 0%
X: 0%
2: 0%
Över 2,5 mål: 0%
Under 2,5 mål: 0%