IFK Norrköping Malmö FF 16/10-16

Speltips, Malmö FF – BK Häcken 1/5: Har spelbolagen sovit i flera säsonger?

Det känns som att spelbolagen har sovit i flera säsonger nu, för av någon anledning har samtliga spelbolag helt missat att BK Häcken har haft Malmö FF i en liten ask sedan 2012. Det öppnar dock för ett spel till ett väldigt högt odds.

Fotbollsvärlden är full av vissa sanningar. Att Atletico Madrid trivs i de stora matcherna, att Arsenal alltid får svårt mot Stoke City och att Djurgårdens IF i princip inte kan vinna ett derby – speciellt inte mot Hammarby IF. En annan sanning är att Malmö FF inte vinner mot BK Häcken.

Sedan 2012 har Malmö FF och BK Häcken stött på varandra åtta gånger i Allsvenskan. BK Häcken har på dessa åtta matcher tagit smått otroliga sex vinster och bara tappat poäng i två matcher. Åtta raka allsvenska möten utan seger för skåningarna alltså.

Det här säsongen ställs den här sanningen på prov på ett extra anmärkningsvärt sätt. Lagen drabbar nämligen samman två gånger inom loppet av blott fem dagar – båda gångerna nere i Malmö. Under söndagen är det allsvenskt möte. På torsdag är det final i Svenska Cupen. Söndagens blir därmed en härlig aptitretare inför vad som komma skall, där lagen alltså gör upp en titel och en plats till Europa League-kvalet.

Potentiellt tunga avbräck i båda lagen

Inför söndagens allsvenska möte har båda lagen vissa problem med skador. I hemmalaget missar Rasmus Bengtsson matchen. Tobias Sana är också högst osäker till följd av händelserna på Gamla Ullevi senast.

BK Häcken å sin sida får klara sig utan Rasmus Schüller och möjligen även Paulinho, som ännu inte är helt återställd i sin menisk.

Det här är dock sekundära uppgifter när vi kikar på oddsen. Det känns som att spelbolagen sovit under de senaste fyra säsongerna och helt missat att BK Häcken har Malmö FF i ett järngrepp. Den raka tvåan ger hela 5,90 gånger pengarna och hos Unibet får vi smått otroliga 4,40 gånger pengarna på BK Häcken draw no bet.

Visst, Malmö FF har en ny tränare och en form som tyder på att laget blivit försvarsmässigt starkare, men spöket BK Häcken kan säkert leva vidare. 4,40 gånger pengarna är på tok för högt och måste synas, alldeles oavsett om Malmö FF:s chanser att slå BK Häcken på fingrarna är bättre än på länge.

 

Speltips:

Speltips:  BK Häcken draw no bet
Odds:  4,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 1/5
TV:      (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 62%
X: 23%
2: 17%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%