Speltips, Malmö FF – BK Häcken 5/5: Dags för final i Svenska Cupen

Simon Pålsson Publicerat: 4 May 2016

Inför torsdagens final i Svenska Cupen har vi grävt fram två speltips. Malmö FF välkomnar BK Häcken till den skånska huvudstaden för andra gången på fem dagar. Kan gästerna studsa tillbaka efter 3-0-förlusten senast?

Under våren har vi avverkat ett gruppspel och två slutspelsomgångar i Svenska Cupen. Nu är vi framme vid den efterlängtade finalen mellan Malmö FF och BK Häcken, där i huvudsak två saker ligger i potten.

Dels handlar det såklart om en titel. Att vinna Svenska Cupen är och bör vara väldigt prestigefullt. Om vi tittar tillbaka i historien har Malmö FF vunnit cupen 14 gånger och kan alltså ta sin femtonde cuptitel nu. Det är klart mest i svensk historia.

Den andra saken som ligger i potten är en kvalplats till höstens Europa League. Det vinnande laget här går då in i den andra omgången av sommarens kvalspel och skulle det bli skåningarna som vinner är de dessutom seedade hela vägen genom kvalet, tack vare succén i Europa de senaste säsongerna.

Kan BK Häcken studsa tillbaka?

Faktum är att de här båda lagen mötte varandra på samma plats så sent som för några dagar sedan, närmare bestämt i söndags. Då handlade det om ett allsvenskt möte på Malmös hemmaplan. Nu handlar det alltså om en cupfinal, där skåningarna har lottats till fördelen av att spela inför sin hemmapublik.

I söndags vann Malmö FF för första gången på åtta möten mot BK Häcken. Matchen slutade 3-0 och det var egentligen aldrig något snack. Skåningarna var oerhört starka på fasta situationer och såg också till att döda gästernas kontringar. Vidar Örn Kjartansson svarade för ett hattrick, sina tre första allsvenska mål någonsin.

Inför cupfinalen kan det komma att ske en del förändringar i båda lagen – faktiskt till det bättre. Hemmalaget får tillbaka Markus Rosenberg i full form och lagkaptenen går naturligtvis in i startelvan, alldeles oavsett vad laget presterade i förra matchen.

För gästernas del kan det bli tal om comeback i startelvan för både Martin Ericsson och Paulinho, två av lagets allra viktigaste spelare. Den förstnämnda hoppade in i slutskedet av söndagens match och visade redan där prov på att han besitter ett spel som kan höja BK Häcken en dimension till.

Två speltips från Unibet

Malmö FF har visserligen slagit in på en lite mer stabil väg på sistone, med noll insläppta mål på nästan (den avbrutna matchen mot Blåvitt inräknad) fyra allsvenska toppmöten. Hur mycket det än imponerar tror vi att ett revanschsuget och nu tillspetsat BK Häcken kommer att hota betydligt mer i den här matchen än i söndags. På hemmaplan räknar vi också kallt med att Malmö FF gör mål.

Därför blir vårt första speltips båda lagen göra mål (ordinarie tid) till fina 2,00 gånger pengarna hos Unibet. Där ligger de betydligt högre än sina konkurrenter och det tackar vi för.

Därtill måste vi lägga ett hörnspel. Det är så gott som ränta på pengarna när Malmö FF spelar. Senast skapade laget 13 hörnor, mot BK Häckens fyra. Vi räknar med att MFF skapar närmare tiotalet hörnor, medan BK Häcken säkert skrapar ihop ett par fler än senast.

Hos Unibet får vi smått otroliga 2,33 gånger pengarna för över 11,5 hörnor (ordinarie tid). Det måste vi syna. Över fem (!) tiondelar lägre är oddset på 10,5 hörnor. Pass.

Speltips:

Speltips:  Speltips 1: Båda lagen göra mål (ordinarie tid)
Speltips 2: Över 11,5 hörnor (ordinarie tid)
Odds:  2,00 / 2,33 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:30, torsdag 5/5
TV:    svtett logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: