IFK Norrköping Malmö FF 16/10-16

Speltips, Malmö FF – Djurgårdens IF 24/4: Fokus på hörnspel

Det blir ett hörnspel från den heta allsvenska drabbningen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF nere i Malmö. Det här brukar bli jämna och hårda matcher, men vårt fokus hamnar alltså på hörnmarknaden.

Söndagen bjuder på ett hett allsvenskt möte nere i skånska Malmö, där hemmalaget Malmö FF tar sig an Djurgårdens IF. Det här är en match mellan lite skilda världar.

Hemmalaget har haft en trevande inledning på säsongen, både spel- och resultatmässigt. I Allsvenskan har de nämligen förlorat mot både GIF Sundsvall och Jönköping Södra.

Djurgården å sin sida har imponerat starkt spelmässigt och har också plockat nio poäng så här långt. Det första poängtappet, tillika den första förlusten, kom i derbyt mot Hammarby IF senast. Det är dock inte någonting att dra stora växlar av, inte minst då Djurgården inte vunnit ett derby mot Bajen på mer än åtta möten. Anmärkningsvärt.

Heta matcher de senaste säsongerna

Matcherna mellan Malmö FF och Djurgårdens IF har utvecklats till att bli tämligen heta historier de senaste säsongerna. Det hela bottnar troligen i 2011 års match mellan lagen nere i Malmö. Den avbröts redan efter elva minuter när smällare kastats in på planen. Efterspelet, där lagen skyllde på varandra och vägrade ta ansvar, skapade en irriation som i viss mån lever kvar än idag.

På planen har det också varit hårda och ofta väldigt jämna historier. Malmö FF har till exempel bara vunnit ett av de senaste sex mötena mot Djurgården, trots att skåningarna varit en av de allsvenska dominanterna under de här åren. Det är också någonting att ha i åtanke inför matchen.

Malmö FF kommer till den här matchen utan avstängda spelarna Kari Arnason och Anders Christiansen. Enligt rapporter får Erdal Rakip fortsätta i startelvan, medan Franz Brorsson och Magnus Wolff Eikrem ersättare de avstängda spelarna.

I Djurgården saknas Jesper Karlström. Kerim Mrabti, Haris Radetinac och Jonathan Augustinsson är fortsätt indisponibla.

Fokus på hörnmarknaden

Vår känsla är att det här blir en jämn historia igen. Att Malmö FF blivit så pass stora favoriter som de blivit känns inte riktigt rätt med tanke på historierna mellan lagen samt skåningarnas form så här långt. Gästerna bör ha goda möjligheter att knipa en poäng.

Det är dock inte där vårt fokus hamnar inför matchen. Det här är nämligen två av svensk fotbolls överlägset starkaste hörnlag, då i bemärkelsen att de skapar många hörnor åt det egna laget. Djurgården har snittat 8 hörnor per match så här långt, medan Malmö FF på hemmaplan alltid nosar på liknande siffror. Därför spelar vi över 10,5 hörnor i matchen till 1,93 gånger pengarna hos bet365.

Speltips:

Speltips:  Över 10,5 hörnor
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 24/4
TV:       (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 0%
X: 0%
2: 0%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%