Speltips, Malmö FF – Falkenbergs FF 23/5: Den sista hemmatchen på 49 dagar

Simon Pålsson Publicerat: 23 May 2016

Slagpåsen och tokjumbon Falkenbergs FF besöker Malmö under måndagskvällen. Hemmalaget kan, i händelse av en seger, gå upp i ensam serieledning med en enda omgång kvar av vårsäsongen. Där kan vi snacka motivation!

Det återstår inte mer än två allsvenska omgångar innan vårsäsongen är över och i stort sett allt fokus istället hamnar på EM-turneringen i Frankrike. I sin sista hemmamatch på 49 dagar möter topplaget Malmö FF ett sargat bottenlag – Falkenbergs FF.

Inför matchen finns det vissa skadebekymmer att ta i beaktande. Efter att ha spelat sin förra match på den snabba och stenhårda plastmattan på Tele2 Arena har Malmö FF dragit på sig ett gäng ljumsk- och muskelskador.

Oscar Lewicki, Guillermo Molins, Jo-Inge Berget och Rasmus Bengtsson är alla utanför truppen i det himmelsblåa hemmalaget. Samtliga skadade sig i samband med 3-2-vinsten mot Hammarby IF på Tele2 Arena i onsdags. Detta gör att vi bland annat får se den hyperintressanta mittfältaren Mattias Svanberg i truppen. Född 1999 är han en av svensk fotbolls största talanger.

Tre poäng betyder serieledning

Förutom att vilja avsluta vårsäsongen med en fin sista hemmamatch har Malmö FF en del annan motivation att ta hjälp av inför matchen. I händelse av tre poäng klättrar skåningarna nämligen förbi både Örebro SK och IFK Norrköping i tabellen och hamnar därmed i serieledande position.

Malmö FF har tre raka allsvenska vinster på hemmaplan, med den totala målskillnaden på 7-0 som extra krydda. Det går att jämföra med Falkebergs minst sagt risiga facit: Fyra raka förluster i Allsvenskan. Laget har också bara tagit en pinne på bortaplan så här långt.

Det sägas att Falkenbergs FF nu är tokjumbo, med hela 9 poäng upp till säker mark. Det är anmärkningsvärt mycket i ett så här tidigt skede av säsongen.

Vår känsla är därmed att Malmö FF kommer ta kommandot i den här matchen. Det gör skåningarna i de flesta matcher, men speciellt på hemmaplan. Startelvan lär också bestå av formstarka spelare som Tobias Sana och Enock Kofi Adu. Därför lär en hel del spel bedrivas på offensiv planhalva. Precis som vanligt kommer MFF skapa en rad med hörnor sett över hela matchen, men vi tror att det börjar tidigt i matchen.

Därför spelar vi över 5 hörnor i första halvlek (pengarna tillbaka vid exakt fem) till 1,90 gånger pengarna hos bet365. Det är ett spel som brukar sitta när MFF spelar på hemmaplan.

Speltips:

Speltips:  Över 5 hörnor första halvlek (asian handicap)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 23/5
TV:    cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: