Djurgården Malmö 18 september 2016

Speltips, Malmö FF – Gefle IF 14/5: Hörnspel från Skåne

Malmö FF får besök av Gefle IF klockan 16:00 under lördagen. Skåningarna behöver hoppa tillbaka in i vinnarspåret för att inte tappa mark i tabellen och för att visa att de faktiskt är att räkna med.

Malmö FF tar sig an Gefle IF i ett intressant allsvenskt möte under lördagen. Efter en tung period med två väldigt jobbiga förluster handlar det nu om att försöka väcka liv i maskinen igen för Malmö FF.

Först förlorade man cupfinalen mot BK Häcken efter straffläggning, för att bara några dagar senare åka på en 2-1-smäll mot Helsingborgs IF i derbyt. Två minst tunga förluster, alltså.

Inför det här mötet har skåningarna också vissa problem i sin trupp, med hela sex spelare otillgängliga på grund av skador eller avstängningar. Markus Rosenberg, Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson har alla åkt på en avstängning, medan Jo Inge Berget och Andreas Vindheim inte är i spelduglig skick. Förmodligen missar Vladimir Rodic också matchen efter en stukning på torsdagens träning.

Gefle IF har blivit seriens slagpåse

Inledningen på Allsvenskan har inte varit någon vidare rolig historia för Gefle IF, som nästan blivit lite av en slagpåse. Fem inspelade poäng på åtta matcher är inget vidare facit. Det faktum att laget också släppt in hela 19 mål gör inte saken bättre.

Inför den här matchen saknas Emil Bellander, Andreas Andersson, Simen Rafn och Tshutshu Tshakasua. Ett par tunga avbräck. Andreas Andersson, given förstamålvakt, kommer att saknas extra och vi får nu se Mattias Hugasson i en comeback för Gefle IF. 42-åringen har en hel del rutin, ska sägas.

Känslan är att Malmö FF kommer ta kommandot inledningsvis och vi kan inte tänka oss någon annan matchbild än en där hemmalaget maler på offensivt. Det borde rendera i en hel del hörnor, något som vi närmast alltid får se när Malmö FF spelar fotboll. Därför spelar vi över 5 hörnor i första halvlek (asian handicap) till 1,83 hos bet365. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem hörnor.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 5 hörnor i första halvlek (asian handicap)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 14/5
TV:      (TV-tablå)
Stream:    

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 83%
X: 31%
2: 5%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 38%