2018 november 29 speltips malmö ff genk europa league

Speltips, Malmö FF – Helsingborgs IF 25/9: Skilda världar i Skånederbyt

Toppen möter botten – åtminstone nästan – i ett ångestladdat Skånederby. Malmö FF välkomnar Helsingborgs IF till en drabbning som väntas bli underhållande redan från matchminut 1.

Ett ångestfyllt Skånederby står för dörren. Det blir inte ett derby likt 2010 och 2011, när båda lagen låg i toppen av tabellen. Den här gången är verkligheten en helt annan. Malmö FF måste i princip knipa en trepoängare för att hänga med i toppstriden, medan Helsingborgs IF är i desperat av behov för att försöka fly kvalplatsen till Superettan.

Det är också två lag vars spel har hackat något på sistone, men där det samtidigt råder en enorm obalans i kvalité på pappret. Individuellt sett är Malmö FF ett väldigt mycket bättre fotbollslag och det bör synas. Å andra sidan vann Helsingborg vårens derby med 2-1 efter att Jordan Larsson nätat två gånger om. Derbyn lever alltid sitt speciella liv, det vet vi.

I hemmalaget finns det en drös med spelare som av olika skäl inte är tillgängliga i matchen. Enock Kofi Adu är avstängd efter en billig varning mot IF Elfsborg senast. Kari Arnason och Magnus Wolff Eikrem missar matchen på grund av skador. I övrigt är Anders Christiansen tillbaka i truppen efter sin avstängd. Dansken väntas starta. Mittbackstalangen Franz Brorsson är också helt fit och tillbaka i matchtruppen. Han väntas göra sitt första Skånederby från start.

Hos gästerna är Martin Christensen inte med i matchtruppen efter en stukning på en träning i veckan. Anton Wede är inte heller tillgänglig på grund av avstängning. Han drog på sig sin sjätte varning för säsongen i senaste matchen hemma mot GIF Sundsvall.

Bet365 har kalasodds på hörnmarknaden

Att favoritskapet är tydligt för Malmö FF i den här matchen håller troligen de flesta med om. Laget är oerhört starka på hemmaplan och är dessutom ett bättre fotbollslag än sina gäster. Men spelet har hackat och trepoängarna har inte känts fullt så övertygande som under tidigare perioder i år.

Däremot vågar vi påstå att Malmö FF tar kommandot om den här matchen. Ett rörligt och offensivt Malmö FF, med löpstarka kanter och ett finurligt anfallspar, ser alltid till att skapa möjligheter i och kring motståndarnas straffområde. Därför är det heller inte konstigt att de skapar massvis med hörnor, inte minst på hemmaplan.

I den här matchen – när Helsingborg dessutom väntas krypa hem ganska ordentligt – är ett hörnspel extra intressant. Vi tror att Malmö FF trycker på redan från minut ett och förväntas oss därmed flertalet hörnor redan under matchens första 45 minuterna. Därför spelar vi över 5 hörnor i första halvlek (asian handicap) till smått otroliga 2,12 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor bonus). Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem hörnor. Det här är ett litet favoritspel som skördat fina framgångar tidigare.

Speltips:

Speltips:  Över 5 hörnor första halvlek (asian handicap)
Odds:  2,12 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 25/9
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 76%
X: 17%
2: 9%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 40%