Speltips, Malmö FF – Jönköping Södra 22/8: Favorit i repris

Simon Pålsson Publicerat: 21 August 2016

Vi återvänder till ett gammalt favoritspel när Malmö FF tar sig an Jönköping Södra nere i Skåne. Kan skåningarna återta den serieledning som IFK Norrköping just nu innehar?

Det är ett lite pressat läge för guldfavoriten Malmö FF, som efter två snöpliga poängtapp mot Kalmar FF på kort tid nu har tappat mark i guldstriden. Faktum är att i skrivande stund är det IFK Norrköping som leder den allsvenska tabellen, även fall man faktiskt har en match mer spelad.

Det är med andra ord hög tid för Malmö FF att plocka ytterligare en trepoängare här, för att helt enkelt hålla jämna steg med de regerande mästarna. Ingenting annat än guld är acceptabelt för skåningarna, som gått ut med bröstet högt inför den här säsongen.

Dessvärre har spelet hackat något på sistone, vilket enklast kan härledas till att ett par nyckelspelare har underpresterat. Jo-Inge Berget är väl det tydligaste exemplet. Vi känner alla till vilken nivå norrmannen har i sina bästa stunder.

Nu väntar alltså ett svårspelat Jönköping Södra, ett lag som Malmö FF fick se sig besegreade av i våras. Då blev den utlånade malmöiten Pawel Cibicki hjälte med två mål och nu är frågan hur MFF ska handskas med nummer 2 i den allsvenska poängligan.

En tydlig matchbild att vänta

Hemma i Skåne har Malmö FF visat sig väldigt starka under flera säsonger och det är allmänt känt att laget spelar en fotboll som trycker ner det gästande laget långt ner på egen planhalva. Det är också därför som Malmö FF vanligtvis skapar en hel del hörnor i sina matcher.

Jönköping Södra är inte heller ett oävet lag. Faktum är att de i sina bästa stunder spelar bländande fotboll, med ett finurligt kombinationsspel mellan sin offensiva kvartett allra främst. Där är lagkaptenen Thelin och redan nämnda Cibicki två frontfigurer.

Med andra ord finns det offensiv fantasi i båda läger och känslan är att vi får se en hel del situationer i och runt de respektive straffområdena. Därför är chanserna till hörnor väldigt goda. Vi tror dessutom att matchen startar intensivt, med ett hemmalag som verkligen vill sätta tonen. Därför spelar vi över 4,5 hörnor i första halvlek till 1,75 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 hörnor i första halvlek
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 22/8
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmorelive logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: