IFK Norrköping Malmö FF 16/10-16

Speltips, Malmö FF – Kalmar FF 23/7: Fortsätter skåningarna med sin taktik?

Guldjakten fortsätter för Malmö FF. Nästa hinder på vägen heter Kalmar FF. Smålänningarna kommer på besök till Skåne under lördagen och känslan är att Malmö FF fortsätter på den inslagna vägen.

De allsvenska serieledarna Malmö FF fortsätter sin jakt på guldet med hemmamatch mot Kalmar FF. Efter att ha tappat sin ledning borta mot AIK senast vill Malmö FF säkerligen ta revansch i den här matchen.

Kalmar FF å sin sida har haft en tuff sommar, med tanke på att anfallsstjärnan och den allsvenska skytteligaledaren Marcus Antonsson har lämnat klubben. Anfallaren har skrivit på för Leeds United i engelska Championship. Ett trevligt steg för honom, men inte vidare bra för Kalmar FF.

Å andra sidan har laget gjort en del mål även utan Marcus Antonsson. I de två allsvenska matcherna utan honom har laget trots allt gjort tre mål. Det har dock bara resulterat i en enda poäng, hemma mot AIK. I den senaste matchen, borta mot Gefle IF, släppte laget in smått pinsamma fyra mål och fick se sig besegrade med 4-2.

Malmö FF lär kontrollera tillställningen

Hemma i Skåne har Malmö FF visat sig vara ett lag som verkligen kontrollerar sina matcher. Efter en lite spretig inledning på säsongen har tränaren Allan Kuhn valt att tighta till skåningarnas spel, något som varit väldigt framgångsrikt. Laget har undvikit att släppa in mål i åtta allsvenska matcher den här säsongen.

Just nu har laget fem raka allsvenska hemmamatcher utan insläppt mål. Det är sällan vi får se laget vinna sina matcher med hur många mål som helst, men med tanke på att försvaret och målvakten Johan Wiland fungerar så pass bra behövs det sällan mer än ett eller två mål för att plocka hem tre poäng.

Utan Marcus Antonsson är Kalmar FF utan tvekan ett svagare lag rent offensivt. Borta mot Malmö FF kan det bli smärtsamt tydligt, inte minst med tanke på hur svårt laget haft för skåningarna på sistone. Malmö FF har tre raka hemmasegrar mot Kalmar FF i Allsvenskan, samtidigt som de vann vårens cupmöte i Kalmar. Ett klart psykologiskt övertag alltså.

Vår känsla är att den här matchen slutar 2- eller möjligen 3-0. Malmö FF, med EM-succén Kari Arnasson tillbaka i laget, kommer troligen att hålla tätt. Därför tycker vi att Betway är väl generösa som dukar upp Malmö FF vinna och hålla nollan till fina 2,30 gånger pengarna. Det synas.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinna och hålla nollan
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 23/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 72%
X: 19%
2: 11%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 46%