Malmö FF Örebro SK 11/7-16

Speltips, Malmö FF – Örebro SK 11/7: Offensiv och öppen matchbild att vänta

Den sista matchen i den första omgången efter det allsvenska sommaruppehållet spelas nere i Malmö, där hemmalaget Malmö FF får besök av Örebro SK. Det är som upplagt för en offensiv och öppen match.

Den allsvenska omstarten avslutas med en sista match under måndagen, när serieledande Malmö FF tar sig an ett av vårens stora utropstecken – Örebro SK.

Det här blir en match mellan två lag som imponerat under inledningen på Allsvenskan och som gärna fortsätter på den inslagna vägen även under höstsäsongen. Då är det lämpligt att inleda andra akten av Allsvenskan med en stabil match.

Malmö FF har fått en del kritik under våren, men gick likväl till sommarvila som serieledare, med tre poäng till godo på närmast jagande lag dessutom. Trots detta är känslan att det fortfarande finns mer att bygga på hos skåningarna. Under sommaruppehållet har Guillermo Molins lämnat klubben, men vi vet sedan gammalt att det finns en oerhörd bredd i den malmöitiska truppen.

En tydlig matchbild att vänta

På hemmaplan har Malmö FF gjort det till en vana att dominera sina matcher, både bollinnehavs- och chansmässigt. Det gör Malmö FF borta till en av årets absolut tuffaste utmaningar för samtliga lag. Örebro SK har visserligen tagit poäng i två av de tre senaste allsvenska mötena i Malmö, samtidigt som laget cupslog MFF på bortaplan så sent som förra säsongen.

Känslan är dock att Malmö FF kommer att dominera den här matchen. Skåningarna har en förmåga att mala ner sina motståndare inför sin hemmapublik, samtidigt som gästande lag ofta kryper hem och försvarar sin nolla. Det öppnar i sin tur för en del hörnor. Malmö FF är det lag som skapat flest hörnor hittills i Allsvenskan. Just nu över 7,5 hörnor per match i snitt. Samtidigt går att notera att Örebro SK är det lag som “släpper in” tredje flest hörnor i hela ligan. Detta troligen för att lagets speltid ofta bjuder upp till en öppen historia med chanser åt båda håll.

Hos bet365 ligger linan på 11 hörnor i matchen (asian handicap) till exakt dubbla degen. Det betyder att vi får pengarna tillbaka vid exakt 11 hörnor. Känslan är att skåningarna kommer att skapa en drös med hörnor i matchen, speciellt om det dröjer att få hål på Örebro SK. Dubbla degen känns hur som helst som väldigt bra betalt.

Malmö FF saknar en drös spelare inför matchen. Oscar Lewicki, Tobias Sana, Andreas Vindheim och Kari Arnason kommer inte till spel för hemmalaget. Behrang Safari är inte heller spelklar. Frånvaron av Oscar Lewicki gör att Enock Kofi Adu tros starta tillsammans med Anders Christiansen på hemmalagets innermittfält. Det är Allsvenskans klart mest bolltrygga innermittfältet och stärker vårt spel ytterligare. Patrik Haginge missar matchen för gästerna.

Speltips:

Speltips:  Över 11 hörnor (asian handicap)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 11/7
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 64%
X: 23%
2: 17%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 39%