29/11-16

Speltips, Malmö Redhawks – HV71 29/11: Målformen sitter i

Det finns en tydlig trend på målfronten för både Malmö Redhawks och HV71 inför lagens heta möte nere i den skånska huvudstaden. Det öppnar för en tight och intressant historia.

Över två veckor sedan.

I skrivande stund är det runt så länge sedan vi fick se antingen Malmö Redhawks eller HV71 bjuda på en sprudlande, målrik ishockey med minst tre gjorda mål framåt. Det som laget gjort så bra under säsongsinledningen har plötsligt försvunnit och nu har båda lagen förtvivlat svårt att trycka in flera puckar i samma match.

Samtidigt har båda lagen rättat till en tidigare aningen darrig defensiv och därmed klarat av att hålla ner antalet insläppta mål. Det här vittnar troligen om ett tydligare fokus på den delen av spelet, något som trots allt är fundamentalt för ett lag ska kunna konkurrera senare i vår.

Inför den här matchen har Malmö haft en tung period. Laget har bara tre vinster på sina elva senaste matcher och har därigenom tappat rejält i tabellen, vilken de tidigare toppade med ett fantastisk poängsnitt. Riktigt så ljust ser det inte ut i nuläget, när laget ligger ynka en poäng över femteplatsen. För gästernas del har den sista veckan sett ljus ut. Tre raka segrar är onekligen ett positivt facit att ha med sig.

Här måste fokus bli målmarknaden

Att inte fokusera på målmarknaden inför den här matchen känns dumt. I våra ögon råder det inga som helst tvivel om att det här blir en tät och jämn historia. Det skulle i teorin kunna öppna för ett spel på oavgjort till galna 4,50 gånger pengarna hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor plus 400 kronor gratisspel). Det är osannolikt att något av lagen åker hem den här matchen enkelt.

Vår känsla är också att det blir målsnålt, något som ytterligare stärker tesen om en tight och möjligen oavgjord match. Det säger sig själv att ju färre mål som görs, desto större chans att båda lagen gör lika många. Ett underspel kan ta flera vägar, men vårt fokus hamnar på under 5 mål (ordinarie tid) till 1,83 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Det betyder också att vi får pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Hos vår systersida kan du läsa en längre motivering till varför krysset kan vara intressant. Klicka här för att komma till den. I det här tipset går vi den lite säkrare vägen och väljer underspelet. Det finns dock ett starkt värde i båda spelen.

 

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 29/11
TV:   (TV-tablå)
Stream:   (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 22%
2: 40%
Över 4,5 mål: 56%
Under 4,5 mål: 49%