21 mars 2017 Växjö Lakers Malmö Redhawks

Speltips, Malmö Redhawks – Leksands IF 4/10: Fortsätter skåningarnas segertåg?

Toppen mot botten. Sådan är verkligheten när Malmö Redhawks tar sig an Leksands IF i Malmö Arena. Tisdagens enda SHL-fight har alla möjligheter att bli underhållning av väldigt hög klass.

Fem raka vinster. Fem raka förluster.

Säsongsinledningen har onekligen varit helt olika för Malmö Redhawks respektive Leksands IF. Skåningarna har gått som tåget med sin energifyllda, offensiva ishockey, medan Leksand fortfarande inte riktigt har kommit igång.

Det ska också sägas att Leksand har släppt in hela 20 mål så här långt. Det ger ett snitt på fyra insläppta mål per match, ett facit som gör det svårt att vinna hockeymatcher. När offensiven dessutom inte riktigt kommit loss blir det närmast omöjligt att plocka trepoängare.

I matcherna mot Malmö har laget dock haft en stark förmåga att göra mål. Faktum är att matcherna mellan lagen tenderat att bli målrika under flera säsonger. Då lagen parallellt jagat en återkomst till SHL i flera år har det också spelats många heta drabbningar mellan lagen. Bara under kalenderåret 2015 möttes lagen sju gånger. På dessa sju matcher fick vi se 41 mål, närmare sex mål per match alltså. Det bådar med andra ord gott inför det här mötet.

Malmö har ingen anledning att sakta ner

Med fem vinster och ett offensiv spel av hög SHL-klass finns det egentligen ingen anledning att sakta ner för Malmö Redhawks inför den här matchen. Visst, sex insläppta mål mot Rögle BK ger inget toppbetyg till det malmöitiska försvaret, men när ett poängmässigt formsvagt Leksand kommer på besök ligger nog fokus fortsatt på att ösa på i offensiven.

Därför hoppas vi på en öppen matchbild här. Som redogjorts tidigare är det här ett möte som i flera säsonger tenderat att bli målrikt. Leksand har gjort mins två mål mot Malmö i elva av de tolv senaste matcherna mellan lagen. Det säger trots allt en del.

Därför spelar vi Leksand över 1,5 mål i matchen till 2,05 gånger pengarna. Spelet hittas hos Ladbrokes och gäller inklusive förlängning. Det raka överspelet vore intressant, men där har spelbolagen varit snabba med att hålla ner oddsen. Det finns också en risk att det här slutar typ 2-2 eller 3-2.

Gillar du också det här spelet? Ladbrokes har konsekvent högst odds på just den här marknaden, över- och underspel på det ena laget i hockeymatcher. Med tanke på att en intensiv vinter står för dörren vore det klokt att registrera sig hos ett spelbolag som tar hockeyn på allvar. Klicka här för att registrera dig och lås samtidigt upp ett bonusspel på 1 000 kronor hos just Ladbrokes!

Speltips:

Speltips:  Leksands IF över 1,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 4/10
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 13%
2: 11%
Över 5,5 mål: 43%
Under 5,5 mål: 60%