23 mars 2017 Malmö Redhawks Växjö Lakers

Speltips, Malmö Redhawks – Örebro HK 7/10: Sjunde raka skånska segern?

Malmö Redhawks har inlett den här säsongen på ett fantastiskt sätt, med sex raka vinster i SHL. Riktigt så bra har det inte gått för Örebro HK, som nu hoppas stoppa skåningarnas vinsttrend.

Två möten på två dagar, med mindre än 24 timmars vila mellan matcherna.

Malmö Redhawks och Örebro HK gör upp i ett klassiskt dubbelmöte under fredagen och lördagen den här helgen. De formstarka skåningarna hoppas fortsätta sitt smått otroliga segertåg, som hittills gjort att laget seglat iväg i toppen av tabellen.

Verkligheten är en annan för Örebro, som tog sin första seger borta mot formsvaga Leksands IF senast. Dessförinnan hade laget tre raka förluster i SHL, med totalt 11 insläppta mål. Det var ingen vidare inledning på säsongen, men möjligen kan segern mot Leksand senast gjuta någon form av hopp i laget.

Dumt att inte rida vidare på vågen

Sex vinster på sex SHL-matcher. Det är Malmös facit så här långt. Det vore därmed rent av korkat att inte rida vidare på deras fantastisk formvåg, som allra främst beror på ett energirikt och effektivt offensivt spel. Den här säsongen kan vara den första som Malmö på allvar etablerar sig i SHL, något klubben strävat efter i många säsonger nu.

Spelbolagen har – föga förvånande – målat upp hemmalaget som klara favoriter inför det här mötet. Konstigt vore väl annars. Med tanke på att Malmö dessutom har fem vinster på de sex senaste matcherna mot just Örebro vore det än konstigare att inte tro på hemmaseger här.

Vi velar dock lite mellan spelen Malmö över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 1,78 och det raka spelet på Malmö till 2,06 gånger pengarna. Vi landar till slut i det förstnämnda spelet då känslan är att det här – oavsett vem som vinner – blir en målrik historia. Spelet hittas hos Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel). Örebro har inte heller imponerat med sin defensiv så här långt.

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 7/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 22%
2: 31%
Över 4,5 mål: 59%
Under 4,5 mål: 43%