Manchester City Bournemouth 17/9-16

Speltips, Manchester City – AFC Bournemouth 17/9: Dominans utan skyttekungen

Trots att Sergio Aguero fortfarande är avstängd går det inte att blunda för att Manchester City är enorma favoriter inför matchen mot AFC Bournemouth. Blir det en lika övertygande seger som förra gången?

Rykande heta!

Det går inte att beskriva Manchester City på något annat sätt för tillfället. Pep Guardiola har verkligen fått fason på sitt lag, där flera spelare dessutom växlat upp ytterligare ett snäpp i sina prestationer. Precis som vanligt är Sergio Aguero sylvass där framme, men det är han inte ensam om.

Inför hemmamatchen mot AFC Bournemouth i ligaspelet har sju vinster i bagaget. Det är sju vinster på sju tävlingsmatcher den här säsongen. Laget har alltså vunnit samtliga sina matcher av betydelse den här säsongen, däribland tre matcher i Champions League (play-off inräknat) och fyra matcher i Premier League. Imponerande.

På hemmaplan har laget sett oförskämt starka ut, men med sju segrar har det också blivit ett gäng komfortabla trepoängare på bortaplan. I de tre sista matcherna har Manchester City slagit West Ham, Manchester United och Borussia Mönchengladbach i Champions League (hela 4-0). Där snackar vi sylvass form.

AFC Bournemouth avskyr Manchester City

Trots att gästande Bournemouth inte på något sätt är en slagpåse i Premier League – laget klarade ju faktiskt sig kvar förra säsongen – är risken stor att Manchester City blir på tok för svår. Det är ett påstående som bottnar i att laget på två matcher förra säsongen hade totalt 1-9 mot just Manchester City. Mardrömsmotståndare deluxe, alltså.

Den här säsongen har inletts med fyra poäng på fyra matcher. Det är verkligen ingen skam, men det krävs också att laget steppar upp ett par snäpp för att nå de ungefärliga 40 poäng som brukar krävas för att stanna kvar i högstadivisionen.

Hemmalaget får dock klara sig utan Sergio Aguero, som fortsatt är avstängd. Vincent Kompany och David Silva är också säkra till spel. Hemmalagets breda trupp gör dock att detta inte är några större bekymmer, utan bör istället ses som en god möjlighet för andra spelare att visa framfötterna. Gästerna får möjligen klara sig utan Tyrone Mings.

Vår känsla är att Manchester City – tappet av Sergio Aguero till trots – är klara favoriter här. 9-1 på två matcher förra säsongen säger egentligen allt. Den fina formen sitter i och Bournemouth lär få finna sig i att bli bolltittande. Därför spelar vi Manchester City -1,5 till 1,83 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips:  Manchester City -1,5
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 17/9
TV:   Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 76%
X: 16%
2: 8%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 37%