30 april 2017 Manchester United Swansea

Speltips, Manchester United – Borussia Dortmund 22/7: Det finns risk för sömnighet

Trots att två storlag som Manchester United och Borussia Dortmund ska göra upp är risken överhängande att matchen blir både sömning och avslagen. Det kan möjligen öppna upp för ett oavgjort resultat.

Förberedelserna inför hösten fortsätter och nu tar sig många lag runt om i världen för att kombinera fint väder, bra faciliteter och effektivt varumärkesomhändertagande. På så sätt kan de stora europeiska klubbarna göra sig redo för höstens utmaningar.

Två lag som tagit sig till Kina nyligen är Manchester United och Borussia Dortmund. Här väntar en tids träningsläger, matcher i det som kallas Champions Cup China och en hel del PR för att stärka klubbens och spelarnas rykte även på den asiatiska marknaden.

Manchester United och José Mourinho är inne i en verkligt intressant fas, där det nya Manchester United ska ta form. Dessvärre är Zlatan Ibrahimovic inte med på den här resan och kommer därför inte spela några matcher i Kina. Å andra sidan finns det fler nya, spännande spelare att ta del av. José Mourinho vill dessutom implementera sin fotboll i Manchester United, någonting som kräver tid och full koncentration från spelarna. Därmed är träningsmatcherna av stor vikt.

Risk för en avslagen historia

Borussia Dortmund har spelat en handfull träningsmatcher redan, men med blandade resultat. Det här bottnar såklart i att de delvis inte är nära toppformen än, samt att laget använt sig av en rad olika spelare, formationer och startelvor i sina fyra träningsmatcher. De två senare har varit mot något starkare lag, St. Pauli och 1860 München, men annars har laget spelat mot lite sämre gäng.

Manchester United blir den första riktiga prövningen för tyskarna, men känslan är att det ännu inte är dags att formera bästa laget, speciellt inte i matchens fulla 90 minuter. Engelsmännen har bara avverkat en träningsmatch, mot Wigan i helgen, vilket man vann med 2-0.

Vår känsla är att det är Manchester United som är favoriten här, även fall det är vanskligt att prata i sådana termer när det rör sig om en träningsmatch någonstans långt bort i världen. José Mourinho har inte bara ett bättre spelarmaterial – speciellt med Borussia Dortmunds före detta nyckelspelare Henrikh Mkhitaryan i laget – han är också i större behov av att få bitarna att falla på plats just nu.

Å andra sidan är det här en match på ny mark, efter ett par tuffa träningsdagar efter en lång flight. Risken är överhängande att matchen blir avslagen. Då känns ett oavgjort resultat nära till hands, men det är engelsmännen som känns hetast till en eventuell seger. Därför spelar vi oavgjort (pengarna tillbaka vid hemmaseger) till 2,05 gånger pengarna hos Titanbet.

Speltips:

Speltips:  Oavgjort (hemmalaget inget spel)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:00, fredag 22/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 28%
2: 33%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%