Speltips, Manchester United – Leicester City 1/5: Ska succélaget bli klara mästare?

Simon Pålsson Publicerat: 29 April 2016

Alla ögon är på söndagens möte mellan Manchester United och Leicester City, där gästerna alltså kan bärga ligaguldet om de plockar tre poäng. Manchester United å sin sida är också i stort behov av poäng i jakten på en plats till nästa säsongs upplaga av Champions League.

Den fantastiska sagan med namnet Leicester City kan komma till sitt crescendo när laget tar sig till Old Trafford, som passande nog också går under smeknamnet “Drömmarnas Teater”. Med tre matcher kvar av säsongen har laget sju poäng till godo på närmast jagande lag, Tottenham Hotspur.

Det betyder i sin tur att en enda seger till är allting som krävs för att guldet ska hamna i Leicester för första gången någonsin. Det vore inte bara en otrolig skräll, utan också en rimlig betalning för en fantastisk säsong av ett lag som krigat på med små resurser, men med en tydlig spelidé och ett par härliga genombrott.

Matchen är inte helt betydelselös för Manchester United heller. På grund av FA-cupspelet, som slutat med att laget nu är i final, har laget halkat efter lite i spelschemat i ligaspelet. Det gör att Manchester United har en match till godo på lagen de jagar. En seger mot Leicester City skulle innebära att Manchester United har två poäng upp till fjärdeplatsen, som innebär kval till Champions League. Viktigt värre.

Två lag med en tydlig defensiv identitet

Att bygga laget bakifrån kan onekligen bära till framgång. Det råder ingen tvekan om att det är precis vad Leicester City gjort den här säsongen. Kryddat med ett par individuellt oerhört skickliga spelare i bland annat Jamie Vardy och Riyad Mahrez har det varit ett framgångsrecept. 33 insläppta mål på 35 matcher är ett facit som bara slås av Tottenham och söndagens motståndare Manchester United, som faktiskt är bäst i hela ligan med sina 30 insläppta.

Att Manchester United också vilar på en defensiv identitet är lika självklart det, men i deras fall har det lika mycket att göra med ett väldigt svagt anfallsspel. 42 gjorda mål på 34 matcher räcker inte långt, det säger sig själv. Men ett stabilt försvarsspel, lågt risktagande och ligans förmodligen allra bästa målvakt har trots allt räckt ganska långt.

Inför den här matchen saknas Bastian Schweinsteiger, Adnan Januzaj och möjligen även Phil Jones. I gästernas trupp får vi inte se Jamie Vardy, som är avstängd till följd av sin utvisning. Matthew James är också osäker till spel.

Vår känsla är att det här blir ännu en tight match för de här lagen. I grunden handlar det om att göra få misstag och täppa till matchbilden. Därför spelar vi båda lagen INTE göra mål till 1,90 gånger pengarna till MyBet. Spelet har suttit Manchester United fem senaste ligamatcher. För Leicester har det suttit i sex av de sju senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen INTE göra mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 1/5
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: