28 augusti 2017 Bjorn Fratangelo Ivo Karlovic speltips US Open

Speltips, Marcos Baghdatis – Ivo Karlovic 16/7: Felaktigt favoritskap?

Ivo Karlovic har haft en enkel resa fram till semifinalen i ATP Newport och först nu väntar ett riktigt tufft test när cyprioten Marcos Baghdatis står för motståndet. Spelbolagen har möjligen värderat favoritskapet lite fel inför matchen.

Det är dags för semifinaler i ATP Newport, en turnering som avgörs andra sidan Atlanten och med gräs som underlag. Det är en turnering i den nätta 250-klassen, vilket gör avsaknaden av riktigt stora namn ganska tydlig.

Å andra sidan har spelare som Marcos Baghdatis, Ivo Karlovic, Gilles Muller och hemmahoppet Donald Young tagit sig till semifinal. Det är trots allt fyra duktiga spelare, som i sina bästa stunder också kan hota några av namnen strax efter den absoluta världseliten.

I den ena semifinalen ska vi få se servekanonen Ivo Karlovic mot cyprioten Marcos Baghdatis. Det här är femte gången spelarna drabbar samman och så här långt har cyprioten tagit tre vinster mot kroaten. Det ska också sägas att han har tre raka vinster. Ivo Karlovic har inte slagit Marcos Baghdatis sedan 2008.

Första riktigt tuffa testet

Turneringar på gräs kan vara till fördel för spelare med en tung serve, eftersom bollen beter sig lite annorlunda och studsar på ett sätt som gör det svårt för den som returnerar. Å andra sidan är gräset i Newport inte riktigt i samma klass som i Wimbledon. Dock har Ivo Karlovic haft en väldigt enkel resa så här långt i turneringen. Två vinster mot spelare rankade långt över 100 i världen gör att det fortfarande inte går att veta var man har honom.

37-åringen är hur som helst på sluttampen av sin karriär och hans långa, tunga kropp blir allt svårare att dra med sig under långa matcher eller turneringar. Marcos Baghdatis har en intensiv spelstil och kommer att bli jobbig att möta för en orörlig Ivo Karlovic.

Därför tycker vi att spelbolagen har pekat ut fel favorit inför matchen. Hos bet-at-home ger seger för Ivo Karlovic inte mer än 1,69 gånger pengarna. Det känns närmast löjligt lågt. Vi tror istället på cypriotisk seger här. Hos Bethard ger det 2,20 gånger pengarna och det känns som väldigt bra betalt.

Missa inte tennisveckan i Båstad. Registrera dig hos ComeOn! Nu när ATP Båstad har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Marcos Baghdatis vinner
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 22:00, lördag 16/7

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Marcos Baghdatis: 45%
Ivo Karlovic: 56%
Över 25,5 game: 53%
Under 25,5 game: 54%