12 juli 2017 Gilles Muller Marin Cilic Wimbledon speltips

Speltips, Marin Cilic – Kei Nishikori 4/6: Bra skrälläge i fjärde omgången

Trots att styrkeförhållandet är relativt jämnt mellan Marin Cilic och Kei Nishikori har den ena spelaren blivit en tydlig favorit. Det öppnar för en skräll och ett trevligt odds.

Wimbledons andra vecka står för dörren och i samma stund kliver vi in i den fjärde omgången. Här blir det dags för de lite tyngre matcherna att dugga tätt. Under måndagen väntar exempelvis matchen mellan Marin Cilic och Kei Nishikori.

Båda spelarna har öppnat turneringen relativt övertygande, med tre raka segrar och endast ett tappat set var. Ingen av spelarna har stött på någon riktigt tung motståndare än så länge, men att nå fjärde omgången utan att förta sig är alltid en framgång.

Med tanke på att det här är två herrar som prenumererat på topplaceringar på världsrankingen under många säsonger nu har vi också fått se en rad inbördes möten mellan spelarna. Efter tio spelade matcher mot varandra har japanen Kei Nishikori, just nu rankad 6 i världen, sju vinster och tre förluster. Marin Cilic, nu rankad 13 i världen, har dock nosat på segrar i de flesta matcherna. Kroaten har nämligen plockat minst ett set i åtta av tio matcher.

Tänk på underlaget och tävlingsformen

En intressant sak att notera är i vilka matcher Marin Cilic lyckats besegra Kei Nishikori. Samtliga tre vinster har nämligen kommit i stora turneringar. Två i US Open – som alltså är en Grand Slam – och en i Indian Wells, en turnering som också har hög status. Det är anmärkningsvärt. Huruvida detta enbart har med det hårda underlaget att göra är oklart, men en av Kei Nishikoris svaghetr är att han länge haft svårt att lyckas i de riktigt stora matcherna och turneringarna.

Märk väl att Marin Cilic också trivs fint på gräs som underlag. Visst, Kei Nishikori är inte heller helt främmande att spela på gräs, men Marin Cilic har i flera år konsekvent valt att vara mer aktiv under grässäsongen än vad Kei Nishikori har varit. 67% vinstprocent på gräs är också en fin siffra för kroaten.

Med det här i åtanke tycker vi att det är märkligt att Kei Nishikori trots allt blivit en så pass tydlig favorit hos spelbolagen. Därför känner vi att det finns goda skrällmöjligheter här. Hos Unibet ger Marin Cilic 2,25 gånger pengarna. Det synar vi.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Marin Cilic vinner
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, måndag 4/6
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
2: 58%
Över 3,5 set: 70%
Under 3,5 set: 36%