5 oktober 2017 Nordirland Tyskland

Speltips, Mexiko – Tyskland 4/8: Spel på 1×2-marknaden

Mexiko tar sig an Tyskland i OS-premiären. Matchen har avspark klockan 22:00 svensk tid under torsdagen och på förhand borde det ena laget ses som relativt tydliga favoriter.

OS-fotboll väntar under hela torsdagen, från klockan 18:00 fram till sent inpå natten till fredagen. En av godbitarna är utan tvekan matchen mellan Mexiko och Tyskland, som spelas på Arena Fonte Nova.

Det här är alltså den första matchen i grupp C. Övriga två lag i gruppen är Sydkorea och Fiji, vilket gör den här gruppen till den klart svagaste i herrarnas fotbollsturnering i OS. Med det sagt kan Tyskland troligen bli en kandidat till att plocka hem OS-guldet, men då gäller det att nyckelspelarna presterar.

En nyckelspelare är Freiburgs anfallsstjärna Nils Petersen. Han gjorde hela 21 mål i 2. Bundesliga under säsongen. Tillsammans med Sven och Lars Bender är han en av tre överåriga spelare i den här tyska truppen. Precis som för många andra länder gick det inte att få loss de riktigt stora stjärnorna till den här turneringen, men Nils Petersen kan utan tvekan visa sig bli en väldigt viktig spelare för det här tyska laget.

Det raka spelet lockar trots allt

För Mexikos del är läget likadant. De riktigt stora stjärnorna, däribland Javier Chicharito Hernandez, finns inte med i den här truppen. Å andra sidan är det ett rätt okej lag man har med sig till turneringen, även fall merparten av spelarna huserar hemma i Sydamerika i vanliga fall. En av nyckelspelarna Oribe Peralta. 32-åringen tillhör de överåriga i den mexikanska truppen och kan förhoppningsvis bidra med både rutin och mål.

På det hela taget känns den tyska truppen aningen bättre, trots att den är betydligt yngre är den mexikanska. Det tyska laget består mestadels av spelare födda 1994 eller 1995, medan Mexiko har spelare runt 1993-1994 som grund i sitt lag. Nils Petersen ger dock, tillsammans med Sven och Lars Bender, en ytterligare edge till det tyska laget.

I vår värld är det därför inte konstigt att det är tyskarna som får gälla som favoriter här. Precis som på seniornivå är Tyskland ett starkt landslag och i vår värld är deras trupp aningen vassare. Hos bet365 får vi 2,30 gånger pengarna på det raka spelet på tyskarna och det känns som bra betalt. Det är hur som helst ett trevligt spel att ha en TV-peng på.

Speltips:

Speltips:  Tyskland vinner
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  22:00, torsdag 4/8
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 30%
X: 30%
2: 43%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%