Speltips, Mexiko – Venezuela 14/6: Gruppfinal i grupp C

Simon Pålsson Publicerat: 13 June 2016

Efter två vinster vardera är det nu dags för Mexiko och Venezuela att göra upp om gruppsegern i grupp C. Copa America går därefter in i sin slutspelsfas, där vi alltså kommer få se båda de här lagen.

Då ska grupp C avgöras. Efter två spelade omgångar har både Mexiko och Venezuela knipit två segrar var, vilket betyder att de båda redan är klara för slutspelsfasen i turneringen.

Med det sagt finns det fortfarande en del att spela om – den mer gynnsamma lottningen och äran av att vinna gruppen. Venezuela har ju överraskat stort, inte minst med tanke på att laget faktiskt slagit Uruguay med 1-0. Salomon Rondon, som vi känner igen från West Bromwich Albion i Premier League, gjorde det enda målet i den matchen.

Nu väntar ännu en match där Venezuela får klä sig i rollen som underdog. Hittills har det dock varit en roll de gärna tar och faktum är att laget ännu inte släppt in några mål. 1-0 gånger två, även fall det resultatet nu möjligen inte är lika imponerande mot Jamaica som mot Uruguay.

Mexiko är numret för stora

Anledningen till att Uruguay gick att slå är troligen för att de är skuggan av samma lag som charmade en hel fotbollsvärld i fotbolls-VM för några år sedan. Å andra sidan är det fortfarande ett lag med klart fler stjärnor är Venezuela.

Mexiko är dock både individuellt och framförallt kollektivt betydligt starkare. Mexiko gäller som en outsider i hela turneringen, men är beroende av stjärnan Javier “Chicharito” Hernandez. Han har för övrigt gjort 45 mål (!) på 84 landskamper så här långt. Ruskiga siffror.

Känslan inför den här matchen är att det är Mexiko som har mest att vinna. De har gruppsegern i sikte och vill säkerligen hålla vinstraden intakt. Därtill är de ett klart starkare lag än Venezuela, vars fina trend måste ta slut någon gång.

Därför spelar vi den raka ettan till 1,67 gånger pengarna hos Ladbrokes. Passa på omgående, för det oddset lär sjunka hos flera spelbolag inom det närmaste.

Speltips:

Speltips:  Mexiko vinner (rak etta)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 14/6
TV:    tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: