Speltips, Milos Raonic – Andy Murray 10/7: Tung match i Wimbledons final

Simon Pålsson Publicerat: 7 July 2016

Finalen i Wimbledon avgörs under söndagen, när Andy Murray tar sig an kanadensaren Milos Raonic. Det här är 25-åringens första final i en Grand Slam-turnering någonsin.

Det blev inte riktigt den väntade finalen i årets upplaga av Wimbledon. Andy Murray tog sig visserligen som väntat hela vägen till final, men för motståndet står varken Novak Djokovic eller Roger Federer.

Istället är det kanadensaren Milos Raonic som ska spela sin första Grand Slam-final någonsin. Efter att ha tagit enorma kliv i sin utveckling det sista året har 25-åringen plötsligt blivit en outsider i den här typen av turneringar och själva kulmen av den fina utvecklingen är att han nu äntligen står i en stor final.

I semifinalen mot Roger Federer visade Milos Raonic på en mental styrka som vi saknat hos honom tidigare. Trots motgångar under stora delar av matchen knöt han näven och lyckades vända 2-1-underläget till 3-2 i set. I vissa stunder av matchen, däribland i första set, spelade kanadensaren dessutom fullkomligt fantastisk tennis. Detta beror till stora delar på hans serve, som enligt många är den absolut bästa i världen.

Andy Murray bör vara starkast

Andy Murray å sin sida spelade en fantastisk semifinal mot Tomas Berdych. Det blev egentligen aldrig någon match och skotten spelade den typen av tennis som gör honom till en av världens bästa spelare. Hans defensiv når nya höjder i varje match känns det som.

Det här blir till stora delar en match mellan världens bästa servare och världens bästa returnerare. Det är just i returspelet – samt det defensiva spelet rent generellt – som Andy Murrays styrkor blir som tydligast. Han kan springa i dagar, han är snabbare än vad man tror och han har också en tyngd i sina grundslag som gör honom svår att nöta ner. Milos Raonic lär också ha stora problem att hantera Andy Murras variation i slagen, både när det kommer till spinn, bred och djup.

Med det sagt kommer Milos Raonic göra avtryck i den här matchen – det vågar vi lova. En spelare som är så pass beroende av sin egen serve kommer alltid ha dippar under en match, men å andra sidan lär han också ha minst en riktigt bra topp. I det långa loppet är det dock Andy Murray som känns starkast. Han har också fem raka segrar mot Milos Raonic.

Vi tänker gå på en liten högoddsare här. Magkänslan skriker att Andy Murray tar detta 3-1. Hos bet365 betalas 3,85 för detta. Det känns som väldigt bra betalt och blir vårt spel. En fin TV-peng.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Andy Murray 3-1
Odds:  3,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 10/7
TV:    svtett logo cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo svtplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: