Speltips, Milos Raonic – Roger Federer 8/7: Den första semifinal i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 6 July 2016

Den stora kungen av Wimbledon är framme i ännu en semifinal. Nu är frågan om Roger Federer har kraft nog att ta sig till ännu en final i turneringen han dominerat i så många år. Milos Raonic vill förmodligen annat.

Två väldigt tunga semifinaler väntar från herrarnas singelturnering i Wimbledon nu under fredagen. Båda matcherna spelas såklart inne på centrecourten och först ut är det heta mötet mellan Milos Raonic och legendaren Roger Federer.

Förutom hemmafavoriten Andy Murray är det Roger Federer som är den solklara publikfavoriten i Wimbledon. Detta då schweizaren vunnit turneringen otaliga gånger och därigenom vunnit den brittiska publikens hjärtan. Därför kan vi räkna med stort publikstöd för Roger Federer även i den här matchen.

Under turneringen har tennislegendaren visat prov på fantastisk tennis i långa stunder. Trots att han var väldigt pressad i matchen mot Marin Cilic senast – där han alltså låg under med 2-0 i set och hade flera matchbollar mot sig – tog sig Roger Federer vidare och är nu åter i en semifinal i Wimbledon. Under vändningen mot Marin Cilic fick vi se ett par bollar där Roger Federer såg ut att vara tillbaka i sin gamla storform. Om han fortsätter på den vägen kan Milos Raonic packa väskan redan nu.

Mycket talar för schweizaren

Det är inte bara Roger Federer som har vänt ett tungt underläge under turneringen. Milos Raonic låg under med 2-0 mot David Goffin redan i åttondelsfinalen. Där och då lyckades den kanadensiska tennistalangen vände på steken och vinna med 3-2, mycket tack vare sitt fina spel i egen serve.

Roger Federer har Milos Raonic spelat mot 11 gånger i sin karriär. Dessvärre har 25-åringen bara lyckats vinna 2 av dessa matcher. Å andra sidan har båda segrarna kommit de två sista säsongerna. Visserligen på hardcourt, men trots allt relativt nyligen. Årets enda möte mellan spelarna slutade till exempel med seger för Milos Raonic.

På gräs är Roger Federer är dock överlägsen. Inte nog med att han är bäst genom tiderna på detta underlag, han har också två raka segrar mot Milos Raonic på gräs. 2014 mötte de varandra i Wimbledon och då vann schweizaren komfortabelt med 3-0.

Vår känsla är att Milos Raonic – trots att han den här säsongen tagit ytterligare steg i sin utveckling – får väldigt svårt mot Roger Federer. Om 34-åringen fortsätter som han avslutade matchen mot Marin Cilic är det få, om någon, som kan stoppa honom. Därför känns 1,68 gånger pengarna för det raka spelet på Roger Federer som ett väldigt bra spel.

Det här är möjligen veteranens sista försök att knipa ännu en titel i Wimbledon. Åldern börjar ta ut sin rätt och med tanke på att Novak Djokovic redan är utslagen är det som upplagt för ännu en titel här. Motivationsnivån är garanterat på topp.

Missa inte finalveckan av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalvecka har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Roger Federer vinner
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, fredag 8/7
TV:    cmoresport logo cmoretennis logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: