Speltips, Minnesota Vikings – Houston Texans 9/10: Här väntas femte raka

Simon Pålsson Publicerat: 8 October 2016

NFL Sunday är tillbaka med en hel drös matcher, men Spelbloggare.se väljer att fokusera på mötet mellan Minnesota Vikings och Houston Texans. Speltipset landar på närmare dubbla degen.

NFL Sunday.

Det är onekligen en trevlig tradition för oss som förälskat oss i den amerikanska fotbollen att sitta ner och titta på ett gäng matcher om söndagarna. Med start 19:00 erbjuds tre matcher i följd och med tanke på den tidigare avsparken går det faktiskt att följa en match utan att behöva kompromissa med jobbet dagen efter.

Den här söndagen fokuserar vi på matchen mellan hyperintressanta Minnesota Vikings och inte riktigt lika heta Houston Texans. Nu har gästerna visserligen tre vinster på fyra matcher så här långt, men i vår värld är det Minnesota Vikings som är en troligare kandidat till att gå långt i årets NFL. Märk väl att det här är två lag som sällan möter varandra. Det här är första NFL-mötet sedan 2012, då Minnesota Vikings vann mycket enkelt.

Favoritskapet är trots allt tydligt

I vår värld är hemmalaget klara favoriter här. Det är inte bara en fördel att spela på hemmaplan i den här typen av mer ovanliga matcher, Minnesota Vikings är också erkänt hemmastarka och verkar trivas väldigt bra på sin nya arena. Därtill är formen god hos hemmalaget, vars defensiv fortsätter att vara solid. Senast Houston Texans sprang in i ett riktigt etablerat topplag i NFL var i förrförra omgången, när de förlorade med de iögonfallande siffrorna 27-0 mot New England Patriots.

Gästerna ser också ut att få klara sig utan Stefon Diggs, som varit het den är säsongen. Hans medverkan avgörs under matchdagen. Å andra sidan ser Kareem Jackson ut att vara tillbaka i matchtruppen. Adrian Peterson och Teddy Bridgewater är – enligt rapporter – fortsatt på skadelistan för hemmalaget. Det är offensiva avbräck laget dock kunnat hantera väldigt väl hittills, med tanke på att Minnesota Vikings har fyra raka vinster med totalt 85 gjorda poäng framåt.

Känslan är att hemmalaget plockar den här matchen och vi har velat i vilket spel den här övertygelsen landar. Till slut fastnar vi för Minnesota Vikings -6,5 till 1,94 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor bonus). Det är bra betalt för att hemmalaget ska vinna med en touchdowns (plus extrapoängen, vi vet) marginal. Det blir vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Minnesota Vikings -6,5
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, söndag 9/10
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: