Speltips, Modo – Leksand 24/3: Håller klasskillnaden i sig?

Simon Pålsson Publicerat: 23 March 2016

2-0 i matcher och smått otroliga 9-0 i målskillnad. Modo har verkligen visat sig överlägsna Leksand så här långt. Håller klasskillnaden i sig över det tredje mötet i SHL-kvalet mellan lagen?

Det har onekligen varit klasskillnad i SHL-kvalet mellan Modo och Leksand så här långt. Efter två spelade matcher står det inte bara 2-0 till Modo. Det står därtill 9-0 i målskillnad. Leksand har alltså inte fått hål på Modo trots 180 minuters ishockey. Det är anmärkningsvärt.

Redan nu tycker vi att det går att konstatera att Modo faktiskt hör hemma i SHL. Laget hade marginal ner till jumbon Karlskrona i SHL-tabellen och i ärlighetens namn har laget en för hög högstanivå för att inte spela ishockey i landets högsta serie.

Den där högstanivån känns det som att de till stora delar har träffat i det här viktiga SHL-kvalet. 0-4 på bortaplan senast var lika imponerande som förvånande. Frågan är om luften har gått ur Leksand helt och hållet, eller om laget orkar finna någon slags energi inför match nummer 3? Det är en, för hela matchserien, minst sagt definierande fråga.

En olycka kommer sällan ensam

Inte nog med att Leksand fått storstryk i två raka matcher, laget har också drabbats av ett par tunga avbräck på sistone. Simon Erlandsson och Robin Jacobsson drog båda på sig en skada i den senaste matchen och missar därmed resten av matchserien. Det var knappast vad Leksand behövde nu.

In kommer i för sig ett par juniorer och i ärlighetens namn kan det inte bli så mycket värre. Visst, två duktiga backar är borta, men varken Simon Erlandsson eller Robin Jacobsson har imponerat under det här SHL-kvalet. Det är en sak som är säker.

I båda de tidigare matcherna har Modo kopplat ett järngrepp redan från start. Lagets höga press och starka återerövringsspel har varit för svårt att hantera för Leksand. Därtill har Modo varit mycket effektiva. Detta är någonting vi tror att de fortsätter med i den här matchen.

Hos Ladbrokes ger Modo vinna första perioden 2,00 gånger pengarna. Dubbla degen känns onekligen väldigt bra betalt. Modo har för övrigt 4-0 i de två förstaperioderna hittills. Den trenden tror vi håller i sig. Laget är helt enkelt bättre och det märks direkt.

Speltips:

Speltips:  Modo vinner första perioden
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 24/3
TV:    tvtolv logo cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Modo  1,42 unibet logo
Oavgjort  5,45 nordicbet logo
Leksands IF  6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,67 unibet logo
Under 4,5 mål  2,28 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: