Speltips, Mora IK – Almtuna IS 19/9: Över dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 18 September 2016

Hockeyallsvenskan dukar upp en full omgång parallellt med World Cup. Fokus från vårt håll hamnar på matchen mellan Mora IK och Almtuna IS, där ett fint speltips hämtas.

Parallellt med World Cup har den svenska elithockeyn här på hemmaplan också tagit fart på allvar, både när det kommer till SHL och Hockeyallsvenskan. I den sistnämnda ligan står den tredje omgången nu för dörren.

Under måndagskvällen avgörs en full omgång, men vårt fokus centreras till matchen mellan Mora IK och Almtuna IS uppe i Mora. Här finns det all anledning att syna lagen lite extra i sömmarna, speciellt då vi tycker oss ha hittat ett odds som har fint spelvärde.

Mora IK är – som bekant – ett lag som kan ha att göra i toppskiktet av tabellen. De senaste säsongerna har laget misslyckats att kvalificera sig till SHL, trots att de har funnits med i play-off. I år kan vara säsongen då de tar steget upp, men då ska lag som Almtuna IS vara en mumsbit på hemmaplan.

Gästerna har ännu inte vaknat

Efter 120 minuter ishockey i Hockeyallsvenskan den här säsongen har Almtuna ännu inte lyckats göra mål. Laget har förlorat båda sina matcher, först mot Timrå och senast mot Västersvik, och ser helt enkelt inte riktigt ut att ha vaknat än.

Mora förlorade också mot just Timrå med uddamålet, men vann å andra sidan komfortabelt mot Karlskoga i hemmapremiären. Tillsammans med hemmaplansfördelen är detta en faktor som tydligt talar för hemmaseger i den här matchen.

En tredje och möjligen än mer övertygande faktor som talar för Mora är den inbördes statistiken, där Mora har ett rejält övertag på Almtuna. Tydligast blir det på hemmaplan där laget vunnit flera matcher i stor stil de senaste säsongerna. Därför känns det raka spelet till över dubbla degen – 2,05 hos William Hill – väldigt intressant (1 000 kronor bonus). Det synas.

Speltips:

Speltips:  Mora IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 19/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: