Speltips, Norwich – Manchester United 7/5: Starkt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 6 May 2016

En måstematch väntar från Carrow Road när Norwich fortsätter sin jakt på nytt kontrakt och Manchester United siktar på fjärdeplatsen. Var hamnar pinnarna? Det har i alla fall vi en stark känsla över.

Är loppet kört? Så oviss som Premier League varit detta spelår, då kan ju vad som helst hända – men det ser nattsvart ut för Norwich. De har förlorat tre matcher efter varandra, vilka man inte heller klarat av att måla på, och upp till Newcastle på säker mark har man två pinnar och på det en siffra i målkolumnen att hämta in. Och även Sunderland ska passeras.

Kanske får de avslutande två fajterna – mot Watford och Everton – ses mer som nyckelmatcher för Norwich, i och med att det är motståndare som i praktiken knappt har någonting att spela för?

Gästande Manchester United spelar istället för fjärdeplatsen – egentligen mot all logik med tanke på hur det sett ut under säsongen, men det finns uppenbarligen en styrka i att poängen kan kammas in trots bristfälliga prestationer. Med en match mindre spelad än lokalkonkurrenten Manchester City ovan, är avståndet på fyra pinnar upp dit. Därtill jagar flera konkurrenter häck i häl.

Om allt skulle gå käpprätt åt helvete, då finns ju i alla fall möjligheten för United att fixa en EL-biljett den 21 maj, när FA-cupfinalen mot Crystal Palace väntar.

1,91x motiverar spel

Det är sällan som spelvärdet hittas åt Manchester Uniteds håll efter marknadsreaktionerna, i alla fall klart sådant, men här bör det vara på sin plats att investera i den raka tvåan eller annat handikappspel.

Hade inte räknat med en punkt över 1,80x i betalt för den raka tvåan – nu dukar oddssättarna hos flera aktörer upp 1,91 x smeten för den.

Spelet klickar väl fortfarande inte helt, men efter 0-3-torsken över Tottenham har United steppat upp och levererat flera fina resultat; innan 1-1 mot Leicester senast, hade man vunnit fyra matcher efter varandra, bland annat mot West Ham och Everton.

Norwich är förbannat uddlösa just nu. Som nämnt: tre raka torskar, och inte ett enda mål i dessa, har det blivit. Katastrofalt. Den desperation man velat se från dem, har skymt med sin frånvaro. Att man skulle leverera en kalasinsats nu, det känns inte speciellt sannolikt.

Gästerna saknar Marouane Fellaini, avstängd, men undertecknad tvekar om det ens kan tituleras som ett avbräck. I min bok är det hur som helst inte en startspelare för ett lag som ens huserar på den övre tabellhalvan.

Raka tvåan spelas till 1,91x hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Manchester United vinner, rak tvåa
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 7/5
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: