6 juni 2017 Dominic Thiem Novak Djokovic speltips Roland Garros

Speltips, Novak Djokovic – Andy Murray 5/6: Final i Roland Garros

Då är det äntligen dags för finalen i Roland Garros, där världens två klart bästa tennisspelare gör upp om årets andra Grand Slam-titel. Ska Novak Djokovic äntligen vinna den där titeln han så länge har saknat?

Den stora frågan i tennisvärlden år 2016 är huruvida Novak Djokovic äntligen ska lyckas ta en äkta Grand Slam. Så här långt har serben plockat segrar i Wimbledon, US Open och Australian Open. Dessvärre saknas en title från Roland Garros, eller Franska Öppna.

Den stora drömmen är också att knipa samtliga fyra titlar under en och samma säsong. Kanske kan 2016 blir året. Att serben seglat iväg i världstoppen är det ingen tvekan om. I praktiken är det bara Andy Murray som kan hota honom när det verkligen gäller.

Den här veckan har Andy Murray dessutom varit väldigt bra. Det började trevande – det har vi redogjort för i flera raka speltips nu – men i de sista matcherna har vi fått se skotten i sitt esse. Mot Stan Wawrinka i semifinalen spelade Andy Murray stundtals en fullkomligt fläckfri tennis, med en backhand så tung att den nästan saknar motstycke.

Novak Djokovic har ett klart övertygad

Om vi kikar på de senaste matcherna mellan de här båda spelarna finns det ett klart övertygad för Novak Djokovic. Serben har vunnit 23 matcher och förlorat 10 mot Andy Murray. Intressant nog skiljer det bara en vecka på de här båda spelarna, som båda är 29 år, vilket betyder att de har följt varandras karriär sedan juniortiden.

Det ska sägas att Andy Murray vann det senaste mötet mellan spelarna, 2-0. Då var det finalen i ATP Rom och matchen spelades för ett par veckor sedan. Vi kan bara anta att det här blir en helt annan match – med en annan nerv – men om Andy Murray hittar tillbaka till sitt spel från semifinalens andra set kan han krossa Novak Djokovics titeldröm.

Spelbolagen håller, föga förvånande, serben som klar favorit i matchen. Hos Titanbet är den raka ettan nere på så lite som 1,28 gånger pengarna. Det är naturligtvis inte spelbart. Den raka tvåan till 3,80 hos Bwin kan vara intressant, men vi riktar ändå blickarna åt ett annat håll. Vårt spel blir Andy Murray +5 game (asian handicap) till 1,95 gånger pengarna hos Titanbet. Då får vi pengarna tillbaka om det slutar på exakt fem game.

Vill du följa Roland Garros gratis? Registrera dig hos bet365 och ta samtidigt del av en insättningsbonus på 1 000 kr. Spelbolaget sänder matcher från hela turneringen. Klicka här för att registrera dig!

Speltips:

Speltips:  Andy Murray +5 game (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 5/6
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Novak Djokovic: 75%
Andy Murray: 26%
Över 38,5 game: 52%
Under 38,5 game: 50%