12 november 2018 novak djokovic john isner speltips atp world masters

Speltips, Novak Djokovic – Gael Monfils 9/9: Kan han ta första segern på 12 år?

Uppförsbacken är sannerligen brant för fransmannen Gael Monfils, vars enda hinder fram till finalplatsen i US Open heter Novak Djokovic. Kan 30-åringen knipa första vinsten på 12 år?

Tolv år. Det är mer än tolv år sedan Gael Monfils senast slog Novak Djokovic. Det är för övrigt fransmannens enda seger på 14 matcher mot den ohotade, serbiska världsettan.

I sina bästa stunder vet vi som följer världstennisen att Gael Monfils håller en helt fantastisk nivå, med sitt spektakulära spelsätt och sin ibland fullkomligt obegripliga defensiv. Han har också helt fenomenala grundslag, men lyckas ändå aldrig riktigt ta det där sista steget på ATP-touren.

30-åringen har varit rankad som bäst 7 i världen, men har nu halkat ner till nummer 12. Han är i våra ögon en spelare som helt klart hör hemma på topp 10, åtminstone när han spelar som han kan. 6 ATP-titlar genom karriären vittnar om att han varit en tung spelare länge. Men det är också så pass få att vi med säkerhet kan backa upp påståendet om att han aldrig riktigt tagit det där sista steget. Där är det nog den mentala biten som spökat. Maken till humörspelare får du leta länge efter.

Novak Djokovic har revansch att utkräva

Efter debaclet i både Wimbledon och OS-turneringen har världsettan Novak Djokovic revansch att utkräva. Sportbladet påstod för några veckor sedan att serben har en fiaskosäsong bakom sig – men det känns lite magstarkt att kalla en säsong med två Grand Slam-titlar för ett fiasko.

Det råder ingen som helst tvekan om att Novak Djokovic är bäst i världen och att han – mycket tack vare den här säsongen – befäst sin position i tennishistorien för en lång tid framöver. Men för egen del är en finalplats i US Open troligen ett måste för att må bra. OS-turneringen tog hårt psykiskt på världsettan, som gick gråtande av planen efter förlusten mot Juan Martin Del Potro.

Känslan inför matchen mot Gael Monfils är att en formstark fransman kan ställa till vissa problem, men att klasskillnaden ändå avgör. Samtidigt kan fransmannen möjligen utnyttja det faktum att Novak Djokovic darrat lite sista månaden. Serben har dessutom bara spelat två fulla match så här långt i turneringen (tre har slutat med WO) och har därmed inte riktigt fått känna på en riktigt tuff utmaning än.

Vi tror att Gael Monfils kan utnyttja det och knipa ett set. Hos bet365 (1 000 kronor bonus) ger över 3,5 set fina 2,20 gånger pengarna och det är värt en TV-peng. Märk väl att det här är ett extremt svårbedömt möte, varpå insatsen bör anpassas efter risken.

Missa inte US Open. Registrera dig hos bet365! Nu när årets sista Grand Slam har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Bet365 sänder dessutom matcher från hela turneringen. Klicka här och få en bonus på hela 1 000 kronor hos bet365!

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, fredag 9/9
TV:    (TV-tablå)
Stream:    Regler och villkor gäller.

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Novak Djokovic: 88%
Gael Monfils: 15%
Över 3,5 set: 45%
Under 3,5 set: 56%