21 februari 2017 Djurgården Färjestad

Speltips, Örebro – Djurgården 25/2: Felvärderat favoritskap

Ett av månadens formstarkaste lag tar sig till Örebro för att möta ett av de mer formsvaga gängen i SHL. Vår känsla är att spelbolagen har hittat fel favorit i den här matchen.

Det blir ännu en klassisk SHL-torsdag med fem heta matcher från svensk ishockeys finrum. Vårt fokus hamnar på den intressanta matchen mellan ett formsvagt Örebro HK och ett betydligt mer formstarkt Djurgårdens IF.

Gästerna är inne i en mycket fin period och har sex vinster på sina sju senaste matcher. Senast tog laget en tung 2-1-seger hemma mot Frölunda och i februari har laget enbart förlorat en gång, med uddamålet mot Linköping.

Den fina formen har gjort att laget nu befäst sin position som nummer sex i tabellen. Det är väldigt viktigt, med tanke på att det innebär att laget kan säkra en direktplats till kvartsfinalerna.

Ett par tiondelar för högt odds

För Örebros del ser inte fullt lika ljust ut. Laget är inne i en minst sagt negativ trend och kommer dessutom till den här matchen med en rejäl käftsmäll färskt i minnet. Under tisdagskvällen förlorade laget nämligen med hela 7-0 borta mot Luleå.

Dessförinnan hade laget två förluster mot Frölunda och på det hela taget har laget bara tre vinster på sina elva senaste matcher. Visst, laget har fortfarande greppet om den sista playoff-platsen, men det krävs en uppryckning om det överhuvudtaget ska vara lönt att de spelar playoff.

Det fins en historia av väldigt täta och ofta målrika matcher när de här lagen drabbar samman. Örebro har två vinster på de tre inbördes mötena som spelats den här säsongen.

Vår känsla är dock att det är gästerna som får gälla som favoriter i den här matchen. Tack och lov är spelbolagen inte inne på samma spår, vilket gör att den raka tvåan finns det väldigt trevliga odds. Hos TitanBet får vi hela 2,75 gånger pengarna på att Djurgården ska vinna under ordinarie tid. I vår värld är det ett par tiondelar för högt.

 

 

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 25/2
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Örebro HK  2,25 Regler och villkor gäller.
Oavgjort  4,35
Djurgårdens IF  2,75
Över 4,5 mål  1,75
Under 4,5 mål  2,12

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 44%
X: 23%
2: 36%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 47%