30 mars 2018 Mora Leksand speltips SHL kval kvalserien

Speltips, Örebro HK – Leksands IF 1/12: Är resan inledd?

Efter en horribel inledning på säsongen har Leksands IF vaknat så smått de sista veckorna. Är det Örebro HK:s tur att lida på grund av SHL-jumbons nyvunna form?

Det börjar se aningen bättre ut för jumbon Leksands IF, som på sina fyra senaste matcher faktiskt plockat hem tre vinster. Visst, senast mot Malmö Redhawks blev det bara en tvåpoängare, men det går inte att blunda för att laget har fått lite medvind nu.

Det betyder dock inte att de klättrat upp någon placering i tabellen. Leksand ligger fortfarande sist, men har i skrivande stund bara två poäng upp till Rögle BK. Det öppnar för en spännande månad. Kan klättringen ta fart redan nu?

Nu tar sig Leksand hur som helst till Örebro i hjärtat av gnällbältet. Här väntar Örebro HK, som just nu huserar tre placeringar och tolv poäng före Leksand i SHL-tabellen. Dessvärre har Örebro varit oerhört ojämna under säsongen och är väldigt svårbedömda, något som möjligen öppnar för en intressant historia.

Det går inte att blunda för skrällvärdet

Föga förvånande har spelbolagen målat upp hemmalaget som enormt klara favoriter inför det här mötet. Konstigt vore kanske annat med tanke på Leksand och deras minst sagt risiga säsongsinledning. Å andra sidan finns det flera faktorer som kan tala för en skräll här.

Formen för Leksand är som sagt på uppåtgående, laget knep en pinne mot ÖHK i det senaste mötet mellan lagen och hemmalaget har bara en seger på de två senaste veckorna. Ett par saker som möjligen öppnar för en skräll alltså.

I vår värld är 1,57 gånger pengarna på den raka ettan hos Bwin löjligt lågt och vi riktar blickarna åt ett helt annat håll. Den raka tvåan ger 4,75 gånger pengarna och kan vara en intressant TV-peng, men vi fastnar för Leksands IF draw no bet till 3,75 gånger pengarna hos William Hill (1 000 kronor). I våra ögon finns det en klar skrällchans här och oddset har helt enkelt blivit för högt. Det utnyttjas.

Speltips:

Speltips:  Leksands IF draw no bet
Odds:  3,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/12
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 19%
2: 21%
Över 4,5 mål: 60%
Under 4,5 mål: 40%