Speltips, Örebro HK – Malmö Redhawks 8/10: Lite skev värdering

Simon Pålsson Publicerat: 7 October 2016

Det andra mötet på två dagar mellan Örebro HK och serieledande Malmö Redhawks är på tapeten. Spelbolagen har målat upp en klar favorit inför mötet, men är inte den värderingen aningen skev?

Malmö Redhawks går fortsatt som tåget i SHL. Efter sju matcher har laget sju vinster i bagaget, om än att senaste matchen slutade med vinst först efter straffläggning. Sju matcher utan förlust är dock rakt igenom imponerande och kanske är det äntligen dags för skåningarna att på allvar etablera sig som ett slutspelslag i SHL.

De här båda lagen drabbade samman så sent som i fredagskväll, när båda lagens målvakter fick hålla tätt i matchens 60 ordinarie minuter. Därefter blev det en mållös förlängning och skåningarna kunde inte bärga segern förrän i straffläggningen.

Trots att skåningarna alltså har sju raka vinster är tränaren Peter Andersson inte nöjd med den inställning hans spelare visar upp, åtminstone inte i fredagens match. Enligt Aftonbladet är Peter Andersson väldigt besviken på lagets övertro på sig själva, något som kan vara förödande i en så pass energikrävande sport som ishockey. Där har den goda Andersson väldigt rätt, tycker vi.

Här kan vi inte blunda

Inför det andra raka mötet mellan de här båda lagen har spelbolagen valt att måla upp hemmalaget Örebro HK som väldigt klara favoriter. Om Malmö fortsätter med samma bristande energi samt slarviga spel i egen zon som i fredagens möte kan spelbolagen mycket väl vara rätt ute, men känslan är att tränaren Andersson får fason på sitt lag.

Malmö står nämligen inför fem raka bortamatcher i SHL och för att den fina säsongsinledningen inte ska gå helt till intet gäller det att fortsätta prestera resultat här. Det kan bli mycket kostsamt att åka på en käftsmäll redan i den första av fem bortamatcher. Det hade inte bara dödat den positiva trenden, det hade också kunnat vara början på en negativ spiral. Därför tror vi att Malmö tar den här uppgiften på största möjliga allvar.

Det raka krysset till 4,40 kan locka som TV-peng, men i vår värld är det riktiga värdet i det raka spelet på gästande Malmö Redhawks här. 2,90 gånger pengarna på ett lag som vunnit sju raka matcher och som trots allt också är det gäng som har mest kvar att förbättra sett till gårdagens match mot samma motståndare är väldigt bra betalt. Märk väl att det var Malmö som till slut gick segrande ur striden, trots att de faktiskt spelade sämst. Det säger någonting. Den raka tvåan hos bet365 (1 000 kronor bonus) blir vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:45, lördag 8/10
TV:   cmoresport logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: