Örebrp Sundsvall 16 september 2016

Speltips, Örebro SK – BK Häcken 17/7: Upplagt för målfest

Söndagen bjuder på ett intressant allsvenskt möte mellan Örebro SK och BK Häcken på Behrn Arena. Känslan är att det är upplagt för ännu en riktig målfest mellan de här båda lagen.

Örebro SK är ett av flera allsvenska lag som överträffat förväntningarna under vårsäsongen. Laget har haft en historia av att inleda säsongerna lite tveksamt, för att sedan ta igen det hela på höstsäsongen. De senaste säsongerna har laget nämligen tillhört toppskiktet av tabellen om vi enbart tittar på andra delen av säsongen.

I år har laget alltså inlett Allsvenskan övertygande redan från våren. Efter tolv spelade omgångar, när EM-uppehållet kom, låg Örebro SK strax bakom IFK Norrköping och Malmö FF i den allsvenska tabellen. Det är imponerande.

Alexander Axén har sannerligen fått fason på sitt lag, som spelar en trevlig och offensivt inriktad fotboll. Dessvärre har laget stora problem på gräs, varpå de fick se sig besegrade och stundtals utspelade av Malmö FF i den allsvenska omstarten senast. Nu hoppas laget studsa tillbaka in i vinnarspåret när BK Häcken kommer på besök till Behrn Arena. Det här blir den första allsvenska hemmamatchen sedan 22 maj för Örebro SK.

Två lag med många offensiva hot

Det råder ingen som helst tvekan om att det här är två lag med en klar offensiv identitet. Det är också två lag som baserar sin fotbollsfilosofi på ett snabbt underlag, nämligen plast. Örebro SK har exempelvis gjort minst två mål i fyra av sina fem senaste allsvenska hemmamatcher.

BK Häcken har också en imponerande målrad med sig till den här matchen. Det är dock på hemmaplan som laget visat sig vara absolut starkast, med hela 18 gjorda mål på sina fem senaste hemmamatcher. På bortaplan ser det inte fullt lika övertygande ut. Där har laget istället en dålig vana att släppa in mål. Laget har ännu inte lyckats hålla sin nolla i en allsvensk bortamatch 2016.

Det är med andra ord upplagt för mål i den här tillställningen. Historiskt brukar mötena mellan lagen också bli målrika. I vår värld är det hemmalaget som gäller som favoriter, trots att det på pappret är två relativt jämna lag. Behrn Arena har dock visat sig vara en riktig borg för Örebro SK så här långt, samtidigt som vi tror att de är mycket sugna på att bjuda sin törstande hemmapublik på lite offensiv fotboll.

Därför spelar vi Örebro SK över 1,5 mål i matchen till 1,90 gånger pengarna hos Betsson.

Speltips:

Speltips:  Örebro SK över 1,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  17:30, söndag 17/7
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 46%
X: 27%
2: 30%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 41%