20 september 2017 Östersunds FK Malmö FF speltips Allsvenskan

Speltips, Örebro SK – Malmö FF 1/8: Återtar skåningarna serieledningen?

Det är ett betydligt svagare Örebro SK som tar emot Malmö FF under måndagskvällen. Behrn Arena står värd för den match som skåningarna behöver vinna för att återta serieledningen.

Malmö FF åker till Örebro med fina förutsättningar, eftersom hemmalaget faktiskt har vissa problem att få ihop sitt starkast möjliga lag. Inte nog med att laget tappat två tunga offensiva spelare i Alhassan Kamara och Kalle Holmberg, den offensiva nyckelspelaren Astrit Ajdarevic missar också matchen då han befinner sig i OS-staden Rio.

Därtill har mittbacken Michael Almebäck problem med handen efter att ha åkt på en skada på lördagens träning. Han finns dock med i truppen och hoppas själv kunna spel, även fall det är osäkert. Det är med andra ord ett skadeskjutet hemmalag som får besök av det lag som ledde serien inför den här omgången.

Malmö FF å sin sida får klara sig utan vänsterbacken Pa Konate, som möjligen varit den mest stabila spelaren i laget den här säsongen. 22-åringen befinner sig också i Rio för att spela OS. Skåningarna har dock fantastisk täckning just på den position och med tanke på att Behrang Safari inte är med i matchtruppen lär peruanen Yoshimar Yotun starta på den positionen. Inte illa.

Malmö FF satte tonen senast

De här båda lagen spelade mot varandra så sent som för ett par veckor sedan. Då var Malmö FF det klart bästa laget, något som bekräftades av ÖSK-tränaren Alexander Axén efteråt. Den här gången är det alltså ett svagare ÖSK som kommer till spel, något som borde stärka skåningarnas chanser ytterligare.

Märk väl att Malmö FF tappat serieledningen under helgen, när IFK Norrköping tagit sig förbi med hjälp av sin trepoängare mot GIF Sundsvall. Det gör att Malmö FF behöver vinna den här matchen för att återta den serieledning man haft under stora delar av säsongen. Efter två raka kryss, 1-1 mot både AIK och Kalmar FF, är det garanterat ett mycket revanschsuget lag. Kom också ihåg att laget inte spelat match på över en vecka och att de därmed bör vara väldigt utvilade.

Örebro SK vann mot Falkenbergs FF senast, men Malmö FF är en betydligt tuffare nöt att knäcka. Det är ingen hemlighet. I vår värld känns det högst osannolikt att skåningarna tappat poäng i tre raka matcher. Med så många nyckelspelare borta i hemmalaget bör Malmö FF ha en guldchans att ta en vinst.

Därför tycker vi att 2,06 gånger pengarna på den raka tvåan är bra betalt. Vår magkänsla talar starkt för himmelsblå vinst.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner
Odds:  2,06 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 1/8
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 27%
X: 27%
2: 49%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 44%