20 september 2017 Östersunds FK Malmö FF speltips Allsvenskan

Speltips, Östersunds FK – Malmö FF 28/5: Favoritskapet trots allt tydligt

Malmö FF tar sig hela vägen upp till Östersund för att möta ett av säsongens utropstecken. Trots att resan är lång och Östersunds FK visat sig starka i vissa stunder känns favoritskapet inför matchen trots allt väldigt tydligt.

Östersunds FK och Graham Potter har charmat stora delar av fotbollens Sverige med sin minst sagt bestämda spelfilosofi. I Östersund handlar allting om att hålla bollen på marken och lita på varandra för att klara sig ur trånga situationer.

Det är ett spel som i sina bästa stunder varit fullkomligt fantastiskt, men som också rasat ihop i vissa matcher. Senast mot GIF Sundsvall blev det pannkaka av hela smeten. Giffarna tog en fin 5-0-seger i Norrlandsderbyt och Östersunds tappra supporterskara fick åka hem med svansen mellan bena.

Med det sagt har det också fungerat väl i vissa matcher. Laget spelade till exempel ut IFK Göteborg under långa stunder i lagens match på Jämkraft Arena. Den vann till slut hemmalaget med 2-0. Nu väntar ännu ett klassiskt storlag på hemmaplan och frågan är hur Malmö FF tacklar Östersunds sätt att spela fotboll?

Malmö FF trivs trots allt på plast

Skåningarna har gjort sig kända som kategoriska motståndare till plastbaserat underlag i flera år nu, men de 2-3 sista säsongerna har underlaget snarare varit en fördel för laget. Malmö FF består av så pass många bollskickliga spelare att ett snabbt underlag nästan bara gynnar laget. Faktum är att skåningarna har tre raka vinster på Tele2 Arena, som sägs vara landets klart snabbaste fotbollsplan på elitnivå.

En annan sak som bör tala för Malmö FF inför matchen mot Östersunds FK är det faktum att laget har en bra återerövringspress. Framförallt Anders Christiansen på mitten har en unik förmåga att vinna bollen högt i banan efter att ha stressat sönder sina motståndare. Ett Östersund som tar många risker kan också hamna i skåningarnas fälla. Den risken känns stor.

Dessvärre för Malmö FF:s del finns det en hel del skador. Inte mindre än fem spelare, som alla hade kunnat starta, missar matchen. Oscar Lewicki, Guillermo Molins, Tobias Sana, Rasmus Bengtsson och Jo-Inge Berget. Risken är stor att samtliga var tilltänkta startspelare i den här matchen. Hur som helst har skåningarna en bred trupp och det här öppnar för andra spelare, exempelvis de potentiella allsvenska debutanterna Teddy Bergqvist och Mattias Svanberg på bänken. Båda är födda 1999.

Känslan är hur som helst att skåningarna får gälla som favoriter här. Den raka tvåan ger 2,10 gånger pengarna hos Redbet och det finns helt klart värde i det oddset. Laget är klart starkare än Östersund, flera spelare vill visa framfötterna och en seger innebär att MFF slutar våren som serieledare.

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 28/5
TV:      (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 25%
X: 28%
2: 49%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 51%