Giast Göteborg 14 juli 2016

Speltips, Piast Gliwice – IFK Göteborg 14/7: Ännu ett 1X2-tecken plockas

Blåvitt står inför en svår bortafajt i Europa League-kvalets andra runda – mot Piast Gliwice, som var en av stora skrällarna i den polska klubbfotbollen förra året. Vi värderar ett av 1X2-tecknen ha större chans att sitta än vad oddssättarnas siffror antyder och spelar det utan att tveka.

Piast Gliwice är en anrik klubb i Polen, men har inte varit speciellt lyckosamma genom historien – saknar de stora titlarna i hyllan – och att den här Europabiljetten plockats är en stor skräll. Det blev silvermedalj förra året, vilket är historiskt bra, och nu hoppas man kunna ta revansch från den mindre lyckade Europasejouren 2013.

Gästande Blåvitt stormar framåt just nu, är i en fantastisk streak, och har steppat upp till tredjeplatsen i Allsvenskan när 13 matcher är spelade. Framförallt är det offensiven som sprudlar, flertalet spelare som presterar klassfotboll, och i den första EL-rundan kördes walesiska Llandudno över med 7-1 över två fajter.

Krysset närmast till hands

Undertecknad har sett en del polsk fotboll, i synnerhet under fjolåret, och när oddsen presenterades var min klara tanke – varför underskattas Piast Gliwice så? Den raka tvåan har droppat ner i 2,40 x insatsen och av de två andra tecknen faller vi extra hårt för ena.

Och det är – krysset.

Förra året mötte Blåvitt polska Slask Wroclaw i EL-kvalet och den bortamatchen var allt annat än enkel. Slutsiffrorna skrevs 0-0, innan det svenska avancemanget kunde säkras efter 2-0 på Gamla Ullevi.

När den matchen var klar förklarade spelarna att de var nöjda med det oavgjorda resultatet, även om 1-1 hade varit bättre, och att siktet var inställt på det.

Att Blåvitt skulle satsa stenhårt framåt nu har vi svårt att se. De kommer försöka spela kontrollerat, täppa till defensiven och ja; lösa minst ett kryss.

Oavgjort, rakt kryss, spelas till 3,25 x insatsen hos Bwin, som ni får 250 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 14/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 31%
2: 42%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 58%