Speltips, Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks 10/6: Ska de knipa titeln redan nu?

Simon Pålsson Publicerat: 8 June 2016

Pittsburgh Penguins har allt i egna händer inför den femte matchen i finalserien mot San Jose Sharks – en match som dessutom spelas på deras hemmaplan. Kniper de titeln redan nu?

3-1 i matcher till Pittsburgh Penguins. Nu är det stjärnspäckade laget väldigt nära att knipa sin första Stanley Cup-titel sedan säsongen 2008/2009.

Efter den något oväntade 3-1-segern borta mot San Jose Sharks i den fjärde matchen står Pittsburgh Penguins nu inför matchboll i tre raka matcher. Laget behöver helt enkelt bara vinna en av de kvarvarande tre matcherna för att knipa titeln. Då spelar de dessutom två gånger på hemmaplan.

San Jose Sharks å sin sida behöver rycka upp sig ett par snäpp, inte minst sedan den senaste matchen. Laget har konsekvent varit orubbliga på hemmaplan i hela slutspelet, men trots det förlorade de alltså när det gällde som mest. Högst olägligt.

En tydlig jämn tendens

Om vi studerar de fyra tidigare matcherna i matchserien är det tydligt att det finns en jämn tendens. Samtliga matcher har blivit tighta historier och i ärlighetens namn kunde det ha slutat lite hur som helst i varje enskild match.

Hemmalaget får klara sig utan Kevin Porter, Trevor Daley och Scott Wilson i den här matchen. Nick Bonino är också osäker till spel. Gästerna å sin sida kan få klara sig utan knäskadade Tomas Hertl, som är ett ständigt frågetecken.

Vår känsla är att den här matchen – där allting kan avgöras – fortsätter i det väldigt tighta och jämna mönstret. Därför känns X (oavgjort) till 4,00 gånger pengarna hos William Hill som ett bra spel. Ett underspel på målmarknaden kan också vara aktuellt, men där har spelbolagen sänkt oddsen kraftigt.

 

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  4,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, fredag 10/6
TV:    viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: