17 april 2019 colombus blue jackets tampa bay lightning speltips rekar nhl

Speltips, Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 23/5: Den kritiska femte matchen

Det har varit jämnt, men väldigt fart- och målrikt så här långt i konferensfinalen mellan Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning. Natten till måndag spelas det kritiska femte mötet mellan lagen.

2-2 i matcher efter fyra möten. Det mesta pekar på att konferensfinalen mellan Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning kommer att bli en jämn historia hela vägen in i kaklet.

Lagen har också varit jämna i varenda match. Dessutom har både lagen lyckats vinna en varsin bortamatch så här långt. Med andra ord kan det här sluta precis hur som helst, även fall Pittsburgh Penguins får gälla som favoriter, mycket tack vare sin hemmaplansfördel.

Nu står vi inför det femte och potentiell semi-avgörande mötet, där en seger plötsligt betyder matchboll och chans att avgöra hela matchserien i match nummer sex. Det är med andra ord ett kritiskt läge.

Fortsatta avbräck i båda läger

Inför matchen finns det en del avbräck att rapportera om i båda läger, där nyckelspelarna Steven Stamkos och Ben Bishop hos gästerna fortsatt är osäkra till spel. En comeback närmar sig, men spelarna är så kallat day-to-day och testas sent. Tyler Johnson är också osäker, men tros kunna spel.

För hemmalagets del är Beau Bennett, Scott Wilson och Kevin Porter fortsatt indisponibla. Trevor Daley är även han osäker, men ska enligt vissa rapporter kunna spela trots sin skavank.

Vår känsla är hur som helst att den trend som funnits tidigare fortsätter. Det här är en matchserie med jämna, men oerhört fartfyllda och därigenom målrika matcher. Därför spelar vi över 5 mål (inklusive förlängning, asian handicap) till 1,78 gånger pengarna hos Betway.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål inklusive förlängning (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, måndag 23/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 24%
2: 25%
Över 5,5 mål: 47%
Under 5,5 mål: 60%