16 maj 2017 Pittsburgh Penguins Ottawa Senators speltips NHL

Speltips, Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 27/5: En sista jämn drabbning

Allting ska avgöras i det sjunde mötet mellan Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning. Matchen spelas natten till fredagen den 27 maj och vi tycker oss ha hittat ett fint speltips att ha som tilltugg till matchen.

Då är vi äntligen framme vid den sjunde och helt avgörande matchen i konferensfinalen mellan Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning. Efter sex jämna matcher har vi 3-3 på resultattavlan och allt ska helt enkelt avgöras i Pittsburgh.

Det här blir en repris på 2011 års matchserie mellan lagen, vilken för övrigt är den enda gången lagen drabbat samman i slutspelet. Då gick matchserien också till sju matcher, där Tampa Bay Lightning till slut tog sig vidare via en 1-0-vinst när det gällde som allra mest.

Senast Pittsburgh Penguins spelade en sjunde och avgörande match var mot New York Rangers för två år sedan. Då förlorade laget med 2-1, mycket tack vare en storspelande Henrik Lundqvist. Förra året förlorade samma New York Rangers i den sjunde matchen i konferensfinalen mot Tampa Bay Lightning, som alltså tog sig till Stanley Cup-final via 2-0.

Betydligt bättre minnen från Game 7 hos gästerna alltså.

En sak är säker – det blir jämnt

Inför den här matchen har Pittsburgh Penguins seglat upp som klara favoriter hos samtliga spelbolag. Den raka ettan är nere i så lite som 1,62 hos William Hill och det är naturligtvis löjligt lite med tanke på hur jämn den här matchserien har varit.

Visst, hemmalaget ska gälla som favoriter här. Hemmaplansfördelen, 5-2-segern senast och den höga nivån laget kan hålla är faktorer som talar för hemmavinst. 1,62 är dock anmärkningsvärt lågt och går inte att spela överhuvudtaget.

Vår känsla är att det här blir en jämn historia. Game 7 brukar – speciellt i konferensfinaler – bli väldigt tighta tillställningar. 1-0 senast lagen spelade mot varandra, 2011, säger en del. Därtill har matchserien varit jämn hela vägen den här gången, sånär som på senast. Sist, men inte minst, har två av tre matcher i Pittsburgh gått till förlängning. Blir det en tredje raka?

Steven Stamkos och Ben Bishop tros missa matchen för gästerna igen, men där har andra spelare klivit fram i deras frånvaro. Målvakten Andrei Vasilevskiy har storspelat, åtminstone stundtals. För hemmalagets del tros Matt Murray starta i kassen igen, mycket tack vare hans fina form senast.

Vi vet en enda sak inför den här matchen – det blir jämnt. Därför drar vi ett litet långskott och chansar på X (oavgjort) till 4,40 (!) gånger pengarna hos NordicBet. Det är – om inte annat – en fin TV-peng att ha när vi bänkar oss inatt.

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  4,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  02:00, fredag 27/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 55%
X: 23%
2: 25%
Över 5,5 mål: 48%
Under 5,5 mål: 56%