5 oktober 2017 Pittsburgh Penguins St Louis Blues speltips NHL

Speltips, Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 11/5: Favorit i repris

Pittsburgh Penguins har chansen att avgöra den här matchserien på hemmaplan, men det är Washington Capitals som har kniven mot strupen. En förlust till och drömmen om Stanley Cup går i kras. Spelbloggare.se kör på en favorit i repris inför matchen.

Washington Capitals reste sig när det behövdes som mest och tog en helt nödvändig seger i den senaste matchen mot Pittsburgh Penguins. Det betyder att vi nu har 3-2 till Penguins och kniven är därmed fortsatt pressad mot Capitals strupe.

Nu måste laget dessutom ta en vinst på bortaplan, något de inte lyckats med tidigare under matchserien. Två uddamålsförluster, varav en efter förlängning, har de med sig från tidigare matcher i Pittsburgh.

Med det sagt har det alltså varit oerhört jämnt, ett mönster som egentligen varit med igenom hela matchserien. Fyra av fem matcher har slutat med uddamålssegrar för det ena laget. Senast vann Capitals dock med 3-1, mycket tack vare att de tillsammans med sin publik lyckades alstra extra mycket energi när det gällde som allra mest.

Ännu tightare när det nu kan avgöras

Känslan är att match nummer sex, som har potentialen att bli den avgörande matchen, kommer att bli ännu tightare. Det har en tendens att bli så när allting står på spel. Så var det i gårdagens match mellan Nashville Predators och San Jose Sharks, som gick hela vägen till förlängning efter att ordinarie tid slutat 3-3.

Matcherna i den här matchserien har dessutom varit väldigt jämna hela tiden och att det skulle bli annorlunda när i stort sett allting står på spel känns osannolikt. Pittsburgh Penguins har visserligen en match till godo, men det här är deras chans att avgöra framför sin hemmapublik. Vi räknar kallt med att de höjer sig i jämförelse med senaste matchen.

Olli Maatta, Beau Bennett, Scott Wilson och Kevin Porter missar troligen matchen. Den sistnämnda är definitivt inte med, medan övriga ska testas sent. Gästerna å sin sida har inga skador eller avstängningar att ta i beaktande.

Hos William Hill får vi hela 4,00 gånger pengarna på bombkrysset. Det är ett spel som vi lyckats pricka rätt med tidigare i den här matchserien. Vi kör helt enkelt på en favorit i repris. Känslan är som sagt att det här bli väldigt tight och då känns fyra gånger smeten väldigt högt. Samma spel är nere på 3,40 gånger pengarna hos 10Bet, till exempel.

Speltips:

Speltips:  X (Oavgjort)
Odds:  4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, onsdag 11/5
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 25%
2: 33%
Över 5,5 mål: 42%
Under 5,5 mål: 62%