Speltips, Real Madrid – Athletic Bilbao 13/2: Väldigt hemmastarka

Simon Pålsson Publicerat: 12 February 2016

Det är en närmast skrämmande bra vinstrad Real Madrid har på hemmaplan. Det här blir sannerligen ingen lätt historia för gästande Athletic Bilbao.

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna och kampanjerna från 25 olika spelbolag!

För några säsonger sedan var det här ett riktigt hett möte, när det eviga storlaget Real Madrid skulle få besök av den dåvarande uppstickaren Athletic Bilbao. Nu är tyvärr den tiden förbi för det sistnämnda laget, som dock fortfarande är med i racet om en kvalplats till Europa.

Det charmiga Athletic Bilbao som gjorde ett par kanonsäsonger finns dock inte riktigt kvar, även fall laget i vissa stunder har fin kvalité. Mot de lite bättre lagen, speciellt på bortaplan, har Athletic Bilbao dock visat sig ha väldigt lite att sätta emot.

Laget har spelat på Camp Nou, borta mot Barcelona, två gånger på kort tid och förlorat med totalt 9-1. Dessutom förlorade de med 5-0 senast de var på besök på Santiago Bernabeu. Det är helt enkelt klasskillnad.

Real Madrid jagar i tabellen

Fyra poäng upp till Barcelona och därtill en match mer spelad. Det ser inte helt lovande ut i tabellen för Real Madrids del. Laget sprutar visserligen in mål (66 mål på 23 matcher) men har tappat för många onödiga poäng så här långt.

Om titelfighten ska fortsätta leva krävs att laget radar upp segrar nu och på hemmaplan brukar det inte vara ett problem. Där kan laget spela ut fullständigt. 6-0, 5-1, 5-0, 3-1 och 10-2 är lagens senaste fem ligamatcher på hemmaplan. Jag tror att det är siffror som talar sitt tydliga språk.

Hemmalaget saknar visserligen Gareth Bale, Pepe och Marcelo, men det har egentligen ingen större betydelse med tanke på vilka ersättare som finns. Värre är det för gästerna som saknar både San José och Inaki Williams till följd av avstängning, medan Raul Garcia, Ibai Gomez, Etceita och Markel Susaeta inte kommer till spel. De två sistnämnda är osäkra och kommer att testas på matchdagen.

Hos 10Bet får vi hela 1,84 gånger pengarna på Real Madrid -1,5 (asian handicap) och det känns väldigt bra. Laget är fullkomligt överlägsna på hemmaplan och egentligen finns det ingenting som talar för att Athletic Bilbao ska kunna ändra på det.

Speltips:

Speltips:  Real Madrid -1,5 (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 13/2
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Real Madrid  1,29 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  6,00 williamhill logo
Athletic Bilbao  11,00 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,34 unibet logo
Under 2,5 mål  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: