Real Madrid

Speltips, Real Madrid – Atletico Madrid 28/5: Äntligen dags för final!

Efter en lång säsong rundas allting av med finalen i den största av turneringar – Champions League. Real Madrid tar sig an Atletico Madrid på San Siro i Milano. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips.

TIPS: Unibet ger våra läsare en unik bous inför finalen. 200 kr money back-spel på CL-finalen (pengarna tillbaka om spelet missar) samt 200% bonus upp till 1 000 kr. Klicka här för att ta del av denna unika kampanj!

Real Madrid mot Atletico Madrid är de två kvarvarande lagen i Champions League. Därmed väntar återigen ett helspanskt möte i finalen. Finalen blir också en direkt repris på 2014 års final, som också var ett derby mellan Madrids två bästa lag.

Den gången vann Real Madrid efter förlängning. Matchen slutade 1-1, men Real Madrid drog det längsta strået när allting skulle avgöras. Sedan dess är känslan att Atletico Madrid tagit stora steg framåt i sin utveckling. Allting har kulminerat den här säsongen, när laget slagit ut Barcelona och Bayern München i kvarts- respektive semifinalen. Då förtjänar man att gå till final. Den saken är säker.

Real Madrid å sin sida har haft en klart mer behaglig resa. Först slog de ut Roma i åttondelsfinalen, för att sedan vinna mot Wolfsburg i kvartsfinalen. I semifinalen väntade ett orutinerat – sett till erfarenhet av liknande situationer – Manchester City. Real Madrid vann då med 1-0 över två matcher.

Två helt olika spelfilosofier

I vår taktiska analys inför matchen har vi noga gått igenom de båda lagens olika sätt att ta sig an fotbollsmatcher. Det är ingen hemlighet att Diego Simeone och Zinedine Zidane står för två olika sätt att organisera sina lag. I Real Madrid är individens briljans i fokus, i Atletico Madrid är det kollektivt som prioriteras.

Så här långt har Diego Simeones sätt varit väldigt framgångsrikt. Laget neutraliserade både Bayern München och Barcelona under väldigt långa stunder. Därtill finns det ett sylvasst kontringsspel, mycket tack vare Griezmann på topp.

För Real Madrids del är Cristiano Ronaldo den stora nyckeln. På tisdagens träning krockade han med en lagkamrat och fick halta av, men trots rapporter om hans osäkerhet till spel känns det totalt osannolikt att han inte skulle snöra på sig skorna på lördag. Om Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Gareth Bale vaknat på rätt sida krävs det en topprestation av Atletico Madrid – men det har laget ju gjort för.

Vårt fokus blir på kortmarknaden

När det kommer till speltips på själva matchen riktar vi blickarna till kortmarknaden. I ärlighetens namn är den här matchen väldigt svårt att läsa av – det kan gå lite hur som helst. Båda lagen är otroligt skickliga inom sina respektive områden och det är – tråkigt nog – dagsform och små marginaler som kommer avgöra.

Därmed blir ett spel på 1×2-marknaden också svårt. Ett underspel hade kunnat vara intressant, men det ger inte mer än runt 1,60 gånger pengarna och prioriteras snabbt bort.

På kortmarknaden finns det dock intressanta saker att hitta. Det här är ett hatmöte och ett derby – med allt vad det innebär. I spanska ligan blir det ofta väldigt kortrikt när lagen drabbar samman. Då ska dock sägas att domarna i Spanien är väldigt generösa med korten.

I England är det helt annorlunda. Där får det smällas på betydligt mer. I finalen är det också en engelsk domare – Mark Clattenburg – som håller i pipan. Trots det ligger linan runt 7 kort. Därför spelar vi under 7 kort (asian handicap) till 2,00 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kr bonus för nya kunder). Vi får då pengarna tillbaka vid exakt sju kort. Tänk på att spelet gäller under ordinarie tid och att röda kort räknas dubbelt.

För övrigt har Mark Clattenburg visat mer än sju kort vid ett enda tillfälle den här säsongen. Då har han ändå dömt 46 matcher.

Sveriges bästa bonusguide

Ladda upp spelkassan med en ny bonus inför CL-finalen. Här hittar ni spelbolagens just nu bästa bonusar. Flera helt unika och bara tillgängliga för våra läsare!

Speltips:

Speltips:  Under 7 kort (asian handicap)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, lördag 28/5
TV:      (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 31%
2: 30%
Över 2,5 mål: 41%
Under 2,5 mål: 61%