21 februari 2018 Leganés Real Madrid Speltips

Speltips, Real Madrid – Sporting CP 14/9: Ronaldo i fokus mot sin barndomsklubb

Cristiano Ronaldo står inför en speciell kväll när hans Real Madrid ställs mot Sporting CP i Champions League-premiären 2016/17 – en match vi tror har alla möjligheter att bli en underhållande sådan.

Tillbaka där allt startade och karriären exploderade. Cristiano Ronaldos kometkarriär startade just i Sporting – som han har en mycket kärleksfull relation till i och med sin uppväxt – och det var dem han lämnade för Manchester United, alltså stoppet före just Real Madrid.

I och med den här matchen har Ronaldos återkomst i Sporting diskuterats febrilt och det är sannolikt att det är just där han avslutar sin fantastiska karriär. En saga behöver ju sitt drömslut…

Real Madrid kommer in i turneringen som mästare efter att lokalrivalen Atlético Madrid straffades i finalen i fjol – och det är med fin form som gruppremiären ska avverkas. Tre av tre spelade Primera División-matcher är vunna och med det parkeras förstaplatsen på. Även den europeiska Supercupfinalen lyckades man vinna i början av augusti.

Gästerna, då? Sporting är alltid uppe och tampas i toppen av den inhemska serien, men har faktiskt inte vunnit den sedan 2001/02 och sedan dess har det blivit sex snöpliga silverplatser – senast i fjol, med ynka två pinnar som skiljde dem från toppen av kullen. Just nu, fyra matcher in i serien, har dock inte en enda pinne tappats. Kanske kan den där efterlängtade pokalen kammas hem nu?

Sporting ska inte underskattas

Från Real Madrid kan vi, som alltid på Santiago Bernabéu, räkna med – full fart framåt. Här är inte bara en match som ska vinnas, utan en där behövliga plussiffror i målskillnaden kan hämtas in.

Men ja, Sporting ska inte underskattas. Det är trots allt ett klassmotstånd på andra sidan planhalvan, med stor europeisk erfarenhet och rutin av matcher som denna. Offensivt finns det ett fint kapital i spelare som Bas Dost.

Ute i Europa har Sporting dessutom ett fint målsnitt – dessvärre motståndarna likaså – och de sex senaste CL-bataljerna, från 2014 och framåt, har bjudit på mål åt båda håll. Även i Europa League är målsnittet högt.

Nu brukar Real Madrid också släppa in en hel del mål – klart fler än toppkonkurrenterna i Spanien – även om det nödvändigtvis inte betyder tappade poäng. Exempelvis släpptes två mål in i hemmamatchen mot Osasuna senast, men framåt blev det hela fem – en typ av resultat som ofta är återkommande när Real ställs mot sämre motstånd.

Det luktar mål långa vägar – och det åt båda håll… 2/3-1/2?

BLGM – ja spelas till 1,90 x polletterna hos Unibet, som ni via oss får 1 000 kronor i välkomstbonus hos! Undertecknad hittar spelvärde runt tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 14/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 81%
X: 13%
2: 7%
Över 2,5 mål: 71%
Under 2,5 mål: 32%