Speltips, Roberto Bautista Agut – Gilles Muller 11/8: Åttondelsfinal i OS-tennisen

Simon Pålsson Publicerat: 11 August 2016

Äntligen lite OS-tennis här på sajten. Roberto Bautista Agut tar sig an den svårspelade 33-åringen Gilles Muller i åttondelsfinalen. Känner vi doften av en skräll, månne?

Nu hettar det till på allvar i OS-tennisen. Efter att onsdagen regnat bort närmast fullständigt gör vi ett nytt försök under torsdagen och förhoppningsvis kan planerna hålla sig spelbara hela dagen.

Det är bland annat dags för åttondelsfinaler i herrarnas turnering, där vi redan nu har fått se en rad stora och mindre skrällar. Den största var naturligtvis när världsettan Novak Djokovic åkte ut mot Juan Martin Del Potro i två raka set – båda gick till tiebreak – redan i den andra omgången. Serben gick gråtande av planen och bommade nu chansen att knipa den i stort sett enda riktigt stora titel han ännu inte har.

Det har gjort att den regerande OS-mästaren Andy Murray seglat upp som stor favorit, med just Del Potro och även Rafael Nadal som små outsiders. Spontant känns det som att det ska mycket till om skotten ska tappa greppet om det här nu, men än kan mycket hända, det har inte minst den här turneringen visat prov på.

Gilles Muller är oberäknelig

En spelare som skrällt sig vidare är Gilles Muller, en av få tävlande från Luxemburg. 33-åringen har å andra sidan haft en väldigt fin säsong – kanske den bästa i karriären – så helt överraskande är det inte. Han är nu rankad 33 i världen, den bästa placeringen han har haft någonsin.

I förra omgången slog Gilles Muller ut Jo-Wilfried Tsonga, en tung motståndare på hardcourt. Så sent som för några veckor sedan stod han dessutom upp bra mot världsettan Novak Djokovic. Potential finns alltså med andra ord. I åttondelsfinalen väntar nu Roberto Bautista Agut, en av få spanjorer som inte riktigt in sig allra främst på grus. Hardcourt är snarare hans underlag, men 28-åringen är fortfarande en ojämn spelare. Nu är han visserligen rankad som 17 i världen, men det känns aningen missvisande.

I vår värld är det här en mycket jämn match, där Roberto Bautista Agut absolut inte ska ses som en så pass klar favorit som flera spelbolag vill ha det till. Hos bet365 – bland andra – ger det raka spelet på spanjoren inte mer än 1,44 gånger pengarna. Det är löjligt.

Vi tror att Gilles Muller har goda möjligheter att skrälla här. Därför spelar vi det raka spelet på honom till fina 2,75 gånger pengarna hos William Hill.

Speltips:

Speltips:  Gilles Muller vinner
Odds:  2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:00, torsdag 11/8
TV:   tvtre logo viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: