20 juli 2018 Henri Laaksonen Simone Bolelli speltips ATP Båstad

Speltips, Roberto Carballes Baena – Carl Söderlund 8/7: Lunchmatch från Båstad

Den 19-åriga supertalangen Carl Söderlund har tagit Sveriges tennisälskare med storm i sin första turnering på Challenger-touren. Nu väntar semifinal mot Roberto Carballes Baena. Fortsätter sagan eller tar det stopp nu?

Mitt i all hysteri som Wimbledon orsakar är det läge att stanna upp och blicka ner mot Challenger-touren. Den här veckan spelas bland annat en grusturnering i Båstad, veckan innan ATP-turneringen drar igång. Då kommer stora spelare som David Ferrer, Fernando Verdasco, Dustin Brown och Elias Ymer till den svenska turneringen.

Den här veckan är det istället spelarna över topp 100 på rankingen som gör upp om en titel. Tack och lov för svensk del finns det en spelare som har stuckit ut rejält. 19-åringen Carl Söderlund har gått från klarhet till klarhet i turneringen, som inte bara är en turnering han fick ett wildcard till, det är också hans debut på Challenger-touren.

Tidigare har svensken två titlar på futuretouren. Under veckan har han inte bara slagit ut landsmannen Christian Lindell, han har också slagit ut två toppseedade spelare. Thomas Fabbiano (rankad 113 i hela världen) och nu senast Daniel Gimeno-Traver (just nu 159 i världen) har fått respass av den svenska debutanten. Märk väl att Daniel Gimeno-Traver så sent som ifjol var i en final på ATP-touren (!) och att han faktiskt varit rankad 48. Med sina 12 säsonger som proffs är han också en rutinerad räv.

Vi hoppas på en fortsatt saga

Att vår svenska stortalang spelar som i trans kan inte ha undgått någon. Han radar alltså upp seger efter seger mot betydligt mer meriterade spelare. Han spelar som om han är totalt orädd, även fall han erkänner att han var väldigt trött när det var dags för matchboll mot Daniel Gimeno-Traver senast. Å andra sidan har han visat noll tecken på nervositet.

Nu är han alltså framme i semifinal i sin första tävling någonsin och här väntar spanjoren Roberto Carballes Baena. Han är seedad femma i turneringen, men har bara spelat mot oseedade spelare så här långt. Där har det blivit sex raka och enkla set. Känslan är att spanjoren, som klagat lite på tuffa väderförhållanden på den svenska kusten, får steppa upp lite nu. Carl Söderlund är glödhet!

Visst, spanjoren är solklar favorit. Risken är stor att sagan om Carl Söderlund tar slut nu (åtminstone för den här veckan). Å andra sidan tror vi att Roberto Carballes Baena står inför sin tuffaste match hittills. Hos bet365 får vi 1,88 gånger pengarna på över 19,5 game i matchen. Grejar svensken att plocka minst åtta game? Ja, det tror vi.

Nästa vecka är det ATP Båstad! Registrera dig hos ComeOn! Nu när ATP Båstad står för dörren är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Över 19,5 game
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 12:30, fredag 8/7

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Roberto Carballes Baena: 87%
Carl Söderlund: 17%
Över 19,5 game: 55%
Under 19,5 game: 53%