Speltips, Roma – Napoli 25/4: Vinnare hittad i 15:00-matchen

Spelbloggare Publicerat: 24 April 2016

Redan 15:00 på måndagen spelas en toppfajt deluxe i italienska Serie A. Trean Roma är det som välkomnar tvåan Napoli till Stadio Olimpico – och då väljer vi sida.

Sista chansen på andraplatsen väntar för Roma. Och Napoli, de kan sätta spiken i kistan.

För att vara mer exakt – silvermedaljen innebär också en direktplats ut i Europa medan trean får kvala. Därför en fajt av stor betydelse, detta. Fyra matcher återstår, fem pinnar skiljer dem åt – skulle Roma vinna minskar glappet rejält och skulle det här sluta oavgjort eller med en bortamatch får allt fokus riktas på att hålla Inter nedanför på avstånd.

Båda sidor kommer med varsin trea från senast – Francesco Totti vände 1-2 till 3-2 mot Torino efter att ha blivit inbytt i slutminuterna medan Napoli förnedrade ett för tillfället värdelöst Bologna med tennissiffrorna 6-0.

Hemmabetonade resultat

Oddssättarna ställer ut Roma som inte mer än knappa favoriter – i skrivandets stund står 1X2-marknaden i 2,60-3,50-2,90. Missvisande menar vi, och vart värdet hittas är tveklöst.

Napoli har haft ett fantastiskt spelår, 15/16, och parkerar alltså på andraplatsen. Det är framförallt på hemmaplan som pinnarna trillar in medan bortaspelet varit under all kritik, i alla fall på sistone. Fyra av de sex senaste, varav en i Europa League, har förlorats, en vunnits och en slutat oavgjort. Ett facit som inte kan ses som acceptabelt för en tabelltvåa.

Under 2016 har Roma klivit upp flera snäpp i deras prestationer och resultat. Sett bra ut rakt av, med ett fåtal plumpar, och på just Stadio Olimpico är man ett mardrömsmotstånd för vilka som helst i serien. Enda torsken på de senaste 13 fajterna kom mot Real Madrid i Champions League.

Och hemmabetonat har det även varit i inbördes mötena. I det omvända mötet skrevs siffrorna 0-0, men dessförinnan hade åtta raka slutat i vinster för värden.

Gillar helt enkelt Romas möjligheter att knipa hem tre pinnar. Eftersom siffrorna är så jämnt fördelade på 1X2-marknaden, skulle dnb-spelet på värden kunna locka – men eftersom de vid ett eventuellt oavgjort resultat en bit in i andra halvlek skulle behöva pusha upp positionerna i jakten på en trea känns den raka ettan vettigare.

Så – Roma att vinna spelas till 2,60x.

Speltips:

Speltips: Roma vinner, rak etta
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, måndag 25/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: