Speltips, Roma – Porto 23/8: Vilka tar sig till Champions League?

Det är lika på ett inför playoffreturen mellan AS Roma och FC Porto. Vinnaren av returmötet tar sig därmed till Champions League, medan förloraren får nöja sig med spel i Europa League.

Dessvärre kommer vi inte att få se antingen AS Roma eller FC Porto i den här säsongens upplaga av Champions League. Det här är som bekant två lag som prenumerarat på en plats i huvudturneringen i flera säsonger och det känns konstigt att ett av lagen ska behöva nöja sig med Europa League.

Men sådan är verkligheten och nu ska det avgöras vilket av de båda lagen som kniper den där åtråvärda platsen. Efter det första mötet i CL-playoffet mellan lagen står det 1-1. Med andra ord har AS Roma med sig ett härligt bortamål till Italien och returen.

Det betyder att laget tar sig vidare till Champions League om matchen slutar mållöst, samt att de har råd att spela 1-1 för att ta matchen till förlängning. Det betyder också att FC Porto kommer att behöva gå framåt i jakt på mål. Om de blir mållösa får de rikta in sig på Europa League i höst.

AS Roma ser ruggigt starka ut

Faktum är att italienska Roma ser väldigt starka ut för tillfället. Laget har inlett den här säsongen övertygande, med ett starkt 1-1-resultat i Porto i det första playoffmötet och en verkligt övertygande 4-0-vinst i ligapremiären mot Udinese.

FC Porto å sin sida vann med nöd och näppe mot Estoril i sin inhemska liga. Det ska möjligtvis inte dras för stora växlar av ett sådant resultat, men desto säkrare är vi på att Roma faktiskt är i väldigt bra form för tillfället. De går hur som helst in med en mycket positiv känsla till den här matchen.

Det tror vi kommer att vara stärkande när det gäller som mest. Det ska dock sägas att gästerna är ett mycket starkt lag rent offensivt, med fem gjorda mål på sina tre inledande tävlingsmatcher den här säsongen. Matchbilden som väntar gör att FC Porto måste trycka upp i banan och ett böljande spel – speciellt om det blir mål åt något håll tidigt – lär bli verklighet.

Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,84 gånger pengarna hos Redbet. Registrera dig hos Redbet här och få en unik bonus – bara via Spelbloggare.se – på 2 000 kronor.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 23/8
TV:   Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 26%
2: 19%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%