3 november 2016 Austria Wien Roma

Speltips, Rosenborg BK – Austria Wien 25/8: En svängig historia

Det är som upplagt för en nervkittlande, svängig och underhållande historia mellan Rosenborg BK och gästande Austria Wien i kvalet till Europa League.

Det är verkligen kniven mot strupen för norska Rosenborg BK i kvalet till Europa League. Efter det första mötet mot österrikiska Austria Wien ligger norrmännen under med 2-1 och de behöver därmed vinna returmötet på hemmaplan.

Efter att ha slagit ut IFK Norrköping redan i den första kvalomgången till Champions League (läs: den andra kvalomgången totalt) lottades Rosenborg mot APOEL Nicosia från Cypern i nästa runda. Där blev det en snöplig förlust efter 3-0 i returmötet och drömmen om Champions League dog. För att hålla någon heder vid liv behöver laget nu ta sig till Europa League.

Att få med sig 2-1 från bortaplan är absolut inget dåligt resultat, men det faktum att laget nu måste vinna matchen på hemmaplan gör det hela lite mer komplicerat. Det här är dessutom två – bevisligen – starka lag rent offensivt. En öppen matchbild kan därmed resultera i en hel del mål.

Gästerna spelar bara målrika matcher

Austria Wien må inte vara riktigt så bra som för ett par år sedan, men det är fortsatt en stor och stark klubb som är att räkna med i den här typen av sammanhang. Efter 2-1 på hemmaplan åker laget till Norge för att försvara sin ledning och möjligheterna att göra så är relativt goda.

Med tanke på det fina offensiva spel de visat upp på sistone bör chanserna som sagt vara goda. Laget har bara misslyckats att göra mål en gång på sina 14 senaste matcher och även om säsongen är relativt nystartad har de redan hunnit sätta avtryck med sitt offensiva spel. Dessvärre läcker de betänkligt bakåt också.

Känslan är att Rosenborg trycker upp mer och mer i banan när tiden börjar bli knapp, varpå matchbilden rimligtvis blir mer och mer öppen. Det öppnar för mål. Det öppnar för kontringar. Därför spelar vi båda lagen göra mål till fina 1,78 gånger pengarna hos Redbet, som sticker ut rejält. Registrera dig hos Redbet här och få en fin, unik bonus på 2 000 kronor.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 25/8

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 64%
X: 22%
2: 17%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 41%