Speltips, Ryssland – Finland 22/9: Slutspelsdrömmen lever

Simon Pålsson Publicerat: 21 September 2016

Det är verkligen kniven mot strupen för Ryssland i den sista gruppspelsmatchen mot Finland. En seger krävs för att slutspeldrömmen ska leva vidare för det ryska laget.

Grupp B ska avgöras med sin allra sista match, när avsågade Finland tar sig an Ryssland. Det svenska avancemanget säkrades efter en poäng mot Nordamerika U23 igår och nu ska Ryssland göra allt i sin makt för att hämta ikapp underläget på två poäng  till Nordamerika U23. Tack vare segern i det inbördes mötet är det ryssarna som tar sig vidare om båda lagen hamnar på fyra poäng.

Det betyder med andra ord att ryssarna måste vinna matchen mot Finland för att kunna ta sig vidare till slutspel. Det är förutsättningar som inte bara är glasklara, utan som också borde sätta en tydlig ton på själva matchbilden.

Finland har två förluster på två matcher så här långt och har i ärlighetens namn aldrig riktigt kommit igång i turneringen. Nu handlar det om att rädda sin egen ära. En vinst mot ryssarna skulle dessutom innebära att finnarna slipper sluta sist i gruppen.

Det raka spelet måste synas

Med en enda match kvar – en match som dessutom har så otroligt tydliga förutsättningar – kan vi inte annat än tro att motivationen blir en mycket starkt bidragande faktor här. Inte nog med att Ryssland har betydligt mer att spela för, det ryska laget är också bättre än det finska. Både kollektivt och individuellt känns ryssarna hetare för tillfället.

Huruvida de klarar att hämta in målskillnaden på tre mål låter vi vara osagt, men att Ryssland sätter ton på den här matchen och tar kommandot från start känner vi oss betydligt säkrare på. Det räcker ju som bekant med en seger.

Därför spelar vi Ryssland vinner (ordinarie tid) till 1,80 gånger pengarna hos William Hill (1 000 kronor bonus). Här förväntas ett oddsmässigt störtdyk. I vår värld är spelet faktiskt värdefullt ner på åtminstone 1,65. För den som vill ha en tidig TV-peng kan ryssarna vinna första perioden vara intressant, men den typen av spel är alltid vanskliga.

Speltips:

Speltips:  Ryssland vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, torsdag 22/9
TV:   tvtre logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: