Speltips, Ryssland – Sverige 17/5: Hänger Tre Kronor verkligen med?

Simon Pålsson Publicerat: 17 May 2016

En seger till är allt som krävs för att Ryssland ska säkra gruppsegern. Då väntar ett svagt USA i kvartsfinalen. Orkar Sverige stå emot en värdnation som alldeles uppenbart fått upp farten?

Den här VM-turneringen har inte varit någon klang- och jubelföreställning från det svenska herrlandslaget i ishockey. Spelet har sett krampaktigt, slött och dåligt synkat ut. Efter sex spelade matcher har laget plockat 13 poäng efter att ha tappat poäng i tre matcher.

Det är anmärkningsvärda siffror i ett ishockey-VM, en turnering som Tre Kronor vanligtvis har ganska lätt för. Den här gången känns truppen inte fullt lika stark, även fall André Burakovsky nu anlänt. Tillsammans med Gustav Nyquist är han lagets klart starkaste offensiva spelare.

När kollektivet visat sig vara lite dåligt oljat och stjärnglansen lite för frånvarande har Sverige fått det svårt så här långt. Det går att jämföra med Ryssland, vars VM-resa inleddes med en 3-0-käftsmäll mot Tjeckien i premiären, men som därefter gått från klarhet till klarhet. Ryssarna känns betydligt hetare än Sverige med sina fem raka segrar och ett mer övertygande spel.

Det finns en klar favorit här

Eftersom VM-turneringen också spelas i Ryssland – den här matchen i Moskva – är det extra dumt att räkna bort ett Ryssland som nu också fått fart under skridskorna. Laget har en stark trupp och ser ut att ha hittat rätt tillsammans nu. 10-1-vinsten mot Danmark sticker ut som turneringens bästa prestation från ryssarnas sida.

Det finns inte riktigt någon klar statistik i styrkeförhållandet mellan Sverige och Ryssland. Snarare brukar lagen vinna ett par matcher vardera och med tanke på att det historiskt är jämnt mellan länderna är det ofta formen som får avgöra. När det kommer till form den här gången känns Ryssland minst ett snäpp hetare.

Sverige å sin sida har fått kämpa. Förlängningsseger mot Schweiz, uddamålsseger mot Norge, förlust mot Tjeckien och förlängningsseger mot Lettland imponerar inte. Det måste sägas.

Därför spelar vi Ryssland -1 (asian handicap) till 1,91 gånger pengarna hos William Hill. Värdnationen känns ett snäpp hetare för tillfället. Vi får då pengarna tillbaka vid uddamålsseger efter full tid.

Speltips:

Speltips:  Ryssland -1 (asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, tisdag 17/5
TV:    tvfyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: