Speltips, Ryssland – USA 29/12: En härlig smällkaramell

Simon Pålsson Publicerat: 29 December 2016

Äntligen en smällkaramell till i JVM-turneringen. Ryssland tar sig an USA i omgång tre i grupp B. Här behövs det ingen längre förklaring än att vi ser fram emot ett tungviktsmöte.

Ett riktigt tungviktsmöte. Det går inte att beskriva matchen mellan Ryssland och USA i JVM som någonting annat än just ett sådant.

Det här är två av turneringens klart starkaste lag och det här är – vågar vi lova – två av kanske fyra lag som kommer att vara med och slåss om titeln lite längre fram. Så brukar det vara och så kommer det att vara även den här gången.

Ryssarna kommer till matchen med press på sina axlar. 5-3-förlusten mot Kanada i premiären var en jobbig smäll och gav säkert en törn på självförtroendet. Är inte Ryssland bättre?

Den frågan sköts upp något efter 9-1-krossen mot Lettland i match nummer två, men det är nu mot USA som det verkligen gäller. Inte nog med att poängen är viktiga, här gäller det att cementera uppfattningen om att Ryssland minsann är att räkna med. En förlust här också vore förödande, inte minst för självförtroendet.

USA har inlett bättre

USA har inlett turneringen betydligt mer övertygande, men har å andra sidan inte stött på ett tungt motstånd än. Nu väntar matcher mot både Ryssland och Kanada inom loppet av några dagar. Det är med andra ord nu det verkligen gäller. Så här långt har Lettland och Slovakien krossats utan större problem.

Den fråga som ska besvaras inför den här matchen är helt enkelt vilket lag som är bäst, Ryssland eller USA? Baserat på inledningen på turneringen är det inte glasklart, men vad som är självklart är det faktum att ryssarna inte har råd med en förlust.

USA har haft en lite för enkel resa så här långt och har trots det släppt in mål i båda sina matcher. Ryssland har vaknat till liv och har efter 9-1-vinsten senast gott om offensivt självförtroende. Därför tror vi på ett ryskt målmässigt avtryck här. Ryssland över 2,5 mål (inklusive förlängning) spelas till 1,85 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor). Där kan vi verkligen prata om ett överraskande högt odds.

Speltips:

Speltips:  Ryssland över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:30, torsdag 29/12
TV:   svttjugofyra logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: